To so najbolj nevarne prestolnice

Foto: EPA
Foto: EPA
Grožnje s terorističnimi napadi bodo še kako zaznamovale in okrnile silvestrovanja na prostem v številnih svetovnih prestolnicah. V Bruslju so slavje in ognjemet, ki si ga običajno ogleda okoli 100.000 ljudi, odpovedali v zadnjem trenutku. Drugod silvestrovanja bodo, vendar pod strogimi varnostnimi ukrepi.
Oglej si celoten članek

Silvestrovanja na osrednjem bruseljskem trgu ne bo, je sinoči sporočil župan belgijske prestolnice. Tamkajšnje oblasti so namreč prejele resne grožnje islamistov, v torek pa je policija prijela dva človeka, ki naj bi za najdaljšo noč planirala napade v najbolj obiskanih predelih mesta.

Foto: EPA Avstrijska policija

Na Dunaju bo praznovanje novega leta potekalo pod najstrožjimi varnostnimi ukrepi, enako velja tudi za druga večja avstrijska mesta.

Pred dnevi je Avstrija zaradi nevarnosti pred teroristi na meji s Slovenijo poostrila varnostne ukrepe. 

Previdni so tudi v Sarajevu, kjer so prejšnji teden aretirali kar 11 ljudi, teroristične napade na prestolnico Bosne in Hercegovine naj bi načrtovali prav na najdaljšo noč v letu.

Foto: Reuters Praznovanje novega leta.

Strah in negotovost pred terorizmom zaznamujeta tudi britansko prestolnico, tamkajšnje oblasti so namreč ravno tako prejele grožnjo o napadih.

Na ulicah Londona bo zato bistveno manj ljudi in kar tri tisoč policistov, prvič pa jim bo na pomoč priskočilo še dva tisoč gasilcev.  

Tudi v Moskvi ne bo tako, kot je bilo. Prvič po 25 letih so mestne oblasti omejile tradicionalno veseljačenje na Rdečem trgu, svoje prebivalce pa pozvale, naj raje ostanejo doma.

Na Rdečem trgu bodo na današnjo noč le televizijski delavci s propustnicami, ki bodo prenašali tamkajšnji novo letni program.

Foto: EPA Elezejske poljane varnost Pariz

In nenazadnje Pariz, mesto, ki je po terorističnih napadih v novembru še vedno v velikem strahu. Silvestrovanje na prostem sicer ostaja, vendar se ga bo ocenah udeležilo bistveno manj ljudi.

Foto: EPA New York

V teh dneh je v francoski prestolnici za skoraj petdeset odstotkov manj turistov, pa še ti bodo praznovali pod strogimi varnostnimi ukrepi.  

V New Vorku, kjer se na silvestrovanje zgrinjajo turisti iz celega sveta so napovedali, da bodo pregledali prav vsakega obiskovalca, na ulicah bodo številni policisti, na strehah ostrostrelci.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.