To so vsi Ryanairovi odpovedani leti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi pritiska potnikov Ryanair objavil celoten seznam odpovedanih letov.
Oglej si celoten članek

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair je zaradi napovedi, da bo v naslednjih šestih tednih odpovedal okoli 2000 letov, kar je 40 do 50 letov dnevno, tarča številnih kritik, predvsem potnikov, ki so zahtevali objavo celotnega seznama vseh odpovedanih letov. Sprva so namreč objavili odpovedane lete le za nekaj dni vnaprej.  Odškodnina? Ryanair odpoveduje 40 do 50 letov dnevno

Objavili celoten seznam

Pri družbi so zaradi pritiska potnikov in medijev objavili uraden seznam vseh odpovedanih letov (40-50 letov dnevno) do 28. oktobra. Celoten spisek najdete TUKAJ.

Če je vaš let odpovedan, vas bo družba o tem obvestila še preko SMS ali elektronske pošte. Glede na evropsko zakonodajo imate pravico do povračila, spremembe poti ali vrnitve, in tudi pravico do pomoči ter odškodnine. Do odškodnine je potnik upravičen, če je bil o odpovedi leta obveščen manj kot dva tedna pred načrtovanim datumom odhoda.

"Vsem prizadetim strankam se iskreno opravičujemo za odpovedi," je v izjavi poudaril Ryanairov direktor, pristojen za marketing, Kenny Jacobs. Vse potnike vabi, da se odločijo za plačilo kupnine, ali pa brez dodatnih stroškov spremenijo svoje potovanje.

Dvakrat plačali prtljago in sedež

Kljub temu pa nekateri tuji mediji poročajo o težavah potnikov, ki so po odpovedi letov spremenili termine, vendar so morali ponovno dodatno plačati, če so, tako kot ob že prvotni rezervaciji, želeli natančno določen sedež in dodatno prtljago.

Potniki, ki so jim ponudili "brezplačne" nadomestne lete, so tako odkrili, da jim niso bili povrnjeni stroški za dodatke, plačane na prvotni rezervaciji, zato jim je bilo treba plačati dvakrat.

Dublinski prevoznik je medtem sporočil, da se težave zaveda in da bodo kupci, ki so jim dvakrat zaračunali za sedeže ali prtljago, stroške povrnili. 

Pilotom ponujali dodatke, če ne gredo na dopust

Na Ryanairu so sprva spročili, da z odpovedmi letov želijo rešiti težave z zamudami, ki jih nastajajo zaradi nadzora zračnega prometa, stavk in vreme. Kasneje pa so priznali, da jih je do zapleta prišlo zaradi slabega načrtovanja izpolnjevanja določila po katerem morajo pilotom in drugemu kabinskemu osebju omogočiti, da izkoristijo preostali dopust do konca letošnjega leta. Po nekaterim oodakih naj bi vodstvo družbe številnim pilotom ponudilo dodatne bonuse, če se dopustu odpovejo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:40 20. September 2017.

    Sramota za tako, do sedaj priznano firmo. Poden!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.