Toliko Slovencev je že na Hrvaškem

Foto: Profimedia Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod
Od devetega maja, ko so spremenili odlok o prehodu meje med epidemijo, je na Hrvaško prišlo več kot 14 tisoč tujih državljanov, iz Hrvaške pa je prek slovenske meje odpotovalo 36 tisoč hrvaških državljanov, je povedal direktor hrvaške policije Nikola Milina.
Oglej si celoten članek

Med tujci, ki so prišli na Hrvaško, je več kot pol Slovencev, je včeraj povedal Milina.

9. maja je Hrvaška dovolila vstop tujcem, ki imajo gospodarske ali neodložljive osebne razloge za vstop. Danes je hrvaški minister Davor Božinović dejal, da je tak upravičen gospodarski interes tudi turizem in namignil, da na meji ne bodo zahtevali potrdil, a je nato hrvaška policija sporočila, da je še vedno potrebno potrdilo, na primer rezervacija.

V petek zvečer so na slovensko-hrvaški meji nastale dolge kolone, ljudje pa so na prestop meje čakali tudi več kot pet ur, saj so policisti na meji popisovali vse potnike. Hrvaška zdaj intenzivno razvija aplikacijo, v katero bi potniki sami vnesli vse podatke, tako da bi prehod meje lahko bistveno pohitrili.

Direktor hrvaške policije je dejal še, da je nezakonitih migracij zadnja dva meseca le pol toliko kot lani.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:05 17. Maj 2020.

    Je to obsesija, odvisnost ? Kockaste ni vredno podpirat, Naj ima domoljubje nacionalni interes.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.