Tomo Križnar iz Bejruta: "Bilo je kot v filmu"

Foto: RTV SLO
Foto: RTV SLO
Hotela, kjer sta spala zakonca Križnar, ni več.
Oglej si celoten članek

V Bejrutu sta bila v času eksplozije tudi slovenski popotnik in aktivist Tomo Križnar ter njegova žena Bojana, ki sta za TV Slovenija v živo opisala stanje po eksploziji. "Bilo je kot v filmu. Midva sva bila pri mošeji, ko je sunek prišel v dveh valovih," je povedal Križnar. Kar naenkrat je vse pometalo po tleh - vse ljudi, pisarne, poslovalnice v bližini, zatem pa se je stemnilo. "Z Bojano sva zbežala v zavetje in snemala dogajanje," je pojasnil Križnar. Kasneje, čez kakšno uro, sta se približala hotelu, kjer so spali - tega zdaj ni več.

Se pa Libanon že nekaj časa spoprijema s politično in gospodarsko krizo. Po Križnarjevih opažanjih so ljudje obupani, ne vidijo rešitve. Že zadnje pol leta pri njih standard strmo pada. Za nočitev v hotelu, kjer so spali, so plačali 2 evra na osebo na noč. "Ljudje delajo zastonj, počutijo se slabo in so v podobni situaciji kot Palestinci," je dejal Križnar in dodal, da je samo v Bejrutu zagotovo vsaj dva milijona lačnih ljudi. 

Ljudje se izraelske grožnje po njegovih besedah ves čas bojijo. "Med zajtrkom smo imeli izraelske lovce nad glavo. To vojno, obsedno stanje je za domačine postalo že normalno," je še povedal Križnar.

V Bejrutu je zaradi eksplozije po prvih informacijah življenje izgubilo vsaj 100 ljudi, 200 tisoč jih je ostalo brez strehe nad glavo.

dezurni@zurnal24.si

UDARNI VAL Video: Srhljivi posnetki v trenutku eksplozije v Bejrutu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:22 6. Avgust 2020.

    POTOVANJA PLAČUJE SAM ALI BOMO DAVKOPLAČEVALCI PLAČALI VRNITEV V SLOVENIJO.

  • 15:39 5. Avgust 2020.

    In kakšna bomba je to eksplodirala? Do sedaj zgleda samo, da enkrat za spremembo ne ameriška, ker je Trump že …

  • 14:27 5. Avgust 2020.

    Za nočitev v hotelu, kjer so spali, so plačali 2 evra na osebo na noč. --- In potem naj bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.