Svet
2983 ogledov

Tomo Križnar iz Bejruta: "Bilo je kot v filmu"

Tomo Križnar RTV SLO
Hotela, kjer sta spala zakonca Križnar, ni več.

V Bejrutu sta bila v času eksplozije tudi slovenski popotnik in aktivist Tomo Križnar ter njegova žena Bojana, ki sta za TV Slovenija v živo opisala stanje po eksploziji. "Bilo je kot v filmu. Midva sva bila pri mošeji, ko je sunek prišel v dveh valovih," je povedal Križnar. Kar naenkrat je vse pometalo po tleh - vse ljudi, pisarne, poslovalnice v bližini, zatem pa se je stemnilo. "Z Bojano sva zbežala v zavetje in snemala dogajanje," je pojasnil Križnar. Kasneje, čez kakšno uro, sta se približala hotelu, kjer so spali - tega zdaj ni več.

Se pa Libanon že nekaj časa spoprijema s politično in gospodarsko krizo. Po Križnarjevih opažanjih so ljudje obupani, ne vidijo rešitve. Že zadnje pol leta pri njih standard strmo pada. Za nočitev v hotelu, kjer so spali, so plačali 2 evra na osebo na noč. "Ljudje delajo zastonj, počutijo se slabo in so v podobni situaciji kot Palestinci," je dejal Križnar in dodal, da je samo v Bejrutu zagotovo vsaj dva milijona lačnih ljudi. 

Ljudje se izraelske grožnje po njegovih besedah ves čas bojijo. "Med zajtrkom smo imeli izraelske lovce nad glavo. To vojno, obsedno stanje je za domačine postalo že normalno," je še povedal Križnar.

V Bejrutu je zaradi eksplozije po prvih informacijah življenje izgubilo vsaj 100 ljudi, 200 tisoč jih je ostalo brez strehe nad glavo.

dezurni@zurnal24.si

beirut UDARNI VAL Svet Video: Srhljivi posnetki v trenutku eksplozije v Bejrutu
 
Komentarjev 4
  • bogdan76 06:22 06.avgust 2020.

    POTOVANJA PLAČUJE SAM ALI BOMO DAVKOPLAČEVALCI PLAČALI VRNITEV V SLOVENIJO.

  • Frice 15:39 05.avgust 2020.

    In kakšna bomba je to eksplodirala? Do sedaj zgleda samo, da enkrat za spremembo ne ameriška, ker je Trump že obsodil kot teroristično dejanje.

  • boris96 14:27 05.avgust 2020.

    Za nočitev v hotelu, kjer so spali, so plačali 2 evra na osebo na noč. --- In potem naj bi plačevali še delavce. Bilo bi smešno, a že cena pove, da ...

Sorodne novice