V bližini slovenske meje posneli tornado!

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Petkov večer je prinesel sila pestro vremensko dogajanje.
Oglej si celoten članek

Severovzhodni del Slovenije so v petek zvečer prizadela neurja s točo, ki so povzročila obilo škode. Nebo nad Slovenskimi goricami se je pred hudo uro svetilo v zelenih odtenkih in napovedovalo močno nevihto.

Še malce bolj proti severu, blizu madžarskega mesta Szombathely (slov. Sombotel, op. a.), je nebo ponudilo še redko viden pojav.

Nedaleč od madžarsko-avstrijske meje so lovci na nevihte namreč posneli pravi tornado, ki je besnel nad ravninsko pokrajino.

"Tudi mi smo v preteklih dneh ob nevihtah zabeležili več lijakastih oblakov (Kobilje, Lendava), ni pa potrditev o dejanskem stiku s tlemi. Zagotovo zelo nevihtno pester teden," so ob tem zapisali na neurje.si.

Foto: Facebook tornado Szombathely

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:23 10. Junij 2023.

    za pravi tornado so potrebni se kaksni drugi pogoji.

  • 13:19 10. Junij 2023.

    No, to + še Huje bo v naslednjih 5+ letih samo še Pospešeno stopnjevano . AAAmpak, To ni POPOLNOMA Nič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.