Slovenija
16688 ogledov

Takšno škodo je povzročila dolgotrajna toča

toča Rakovci
1/5
neurje.si
Neurja, ki so v petek popoldan zajela Slovenjo, so povzročala preglavice v več slovenskih krajih.

Včerajšnja neurja s točo so povzročila veliko škode. V naselju Rakovci v občini Sveti Tomaž je potolklo veliko pridelkov, poškodovani so bili stanovanjski objekti, kot je moč videti v priloženih fotografijah.

Točo je bilo moč slutiti po oblakih z zelenimi odtenki, ki so se tik pred besnenjem neurja pojavili v okolici Svetega Jurija ob Ščavnici, je navedel Neurje.si.

Zalite kleti, podrta drevesa, plazovi 

Precej nevšečnosti je na vzhodu Slovenije povzročilo močnejše neurje, ki je v petek popoldne prizadelo območje med Ormožem in Gornjo Radgono. Zaradi sunkov močnega vetra se je na območju občine Ormož podrlo več dreves, pet jih je padlo prek vodnikov elektroomrežja, ostala so podrta ovirala promet na posameznih cestiščih, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Na območju občine Juršinci je veter odkril ostrešji dveh stanovanjskih objektov, meteorna voda je zalila nekaj kletnih prostorov stanovanjskih objektov, prostore oljarne in poslovnega objekta ter nanesla blato na cestišča in v objekte.

Medtem sta na območju Hrastnika in Kamnika hudournika ogrožala stanovanjski hiši, na območju Ljubnega in Zavrča pa sta se zaradi razmočenega terena sprožila zemeljska plazova, pri čemer je eden zasul cesto.

Za odpravljanje posledic neurij je bilo aktiviranih 16 gasilskih enot, ki so med drugim iz poplavljenih objektov izčrpale vodo, s protipoplavnimi vrečami zaščitile ogrožene objekt.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Anja1956 11:13 10.junij 2023.

    To kar vi prikazujete ni najhujša toča ! Doživela sem točo , kjer so bili vsi pridelki potolčeni do tal , vsa drevesa brez listja in vejice na do 2cm debeline olupljena lubja !

Sorodne novice