Slovenija
13449 ogledov

Novo v primeru pogrešane ženske, ki jo je odnesla voda

poplave Izlake Facebook Prizori poplave pri Izlakah.
Na terenu so bili tako policisti kot tudi službe reševanja. Zjutraj so našli truplo pogrešane ženske.

Včeraj se je nad območjem med Domžalami, Vranskim in Trbovljami razvila huda nevihta, ki je povzročila resne težave. Zaradi večje količine meteorne vode so večkrat morali posredovati gasilci, zaradi cestišča pa sta bili zaprti tudi cesti Trojane – Izlake in Blagovica – Trojane.

Zaradi neurja, ki se je malo pred 20. uro razbesnelo nad Trojanami z okolico, so silovito narasli številni potoki, ki se tudi razlivajo. Nekatere ceste na tem območju so zato zaprte. Martin Gantar, hvala za poročanje!

Posted by Meteoinfo Slovenija on Wednesday, June 7, 2023

Pogrešana ena oseba

Kot smo poročali, je zaradi hudega neurja na območju Izlak izginila ženska. Takrat so bile vse enote usmerjene v iskanje pogrešane osebe, ki so ga izvajali do 23. ure, z njim pa so nato nadaljevali zjutraj. Policisti PU Ljubljana so bili o dogodku obveščeni okoli 21.30. Zapisali so, da je osebo pri prečkanju naraslega hudournika narasla voda odnesla v strugo hudournika. Kljub hitremu ukrepanju policistov in drugih služb reševanja, pogrešane še niso našli.

Zjutraj nam je regijski poveljnik gasilcev Marko Bokal povedal, da so na terenu prisotni tako gasilci kot tudi policijske enote, ki se trudijo najti pogrešano osebo. "Iskana oseba je bila najdena mrtva v strugi hudournika. Po prvih podatkih v dogodku niso bili zazani elementi kaznivega dejanja. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh okoliščinah dogodka obvestili pristojno državno tožilstvo," so sporočili s PU Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.