Slovenija
38903 ogledov

Tako se bodo danes gibale nevihte

Nevihta v avtu Profimedias
Ozračje bo danes še bolj nestanovitno kot včeraj. Pojavljale se bodo krajevne nevihte z močnimi nalivi, ni izključena niti možnost toče.

Po vremensko nestanovitni sredi, ki je povzročila kar nekaj težav, se nam obeta še vremensko pester četrtek. V sredo zvečer je obilno deževje, ki ga je prinesla večcelična nevihta povzročila velike težave na območju med Domžalami, Vranskim in Trbovljami. Na območju Izlak je narasli potok odnesel žensko. Iskalna akcija se je nadaljevala tudi danes.

 • Gibanje padavin lahko spremljate TUKAJ.

Krajevne padavine z močnimi nalivi

Dopoldne bo še deloma jasno. Predvsem na vzhodu države bo več oblačnosti. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, napovedujejo na Agenciji za okolje. Za danes so prižgali oranžno opozorilo za območje celotne države med 12 in 18. uro zaradi možnosti neviht z močnejšimi nalivi.

oranžno opozorilo nevihte | Avtor: Arso Arso

Ozračje bo danes še bolj nestabilno kot včeraj, zato lahko pričakujemo nove nevihte, ponekod lahko tudi točo. "Zaradi prehodno povečane nestabilnosti ozračja čez dan ob dokaj šibkih vetrovih v višjih plasteh ozračja bodo krajevne nevihte ponekod povzročile izdatne krajevne padavine z močnimi nalivi. V kratkem času lahko ob nalivih krajevno pade velika količina padavin, kar utegne povzročati številne nevšečnosti. Ob močnih nevihtah se bo ponekod krajevno pojavila tudi toča! Do večera se bo nevihtna aktivnost v glavnem že umirila," piše vremenski portal Ciklon.si. 

Kako se bodo gibale nevihte?

Vremenski portal Meteoinfo Slovenija napoveduje, da "prve nevihte lahko že pred poldnevom nastanejo nad hribi zahodne in južne Slovenije ter nad Pohorjem, kasneje pa se bo nevihtno dogajanje razširilo tudi drugam. Še največ možnosti, da bo danes ostalo suho, je na skrajnem severovzhodu države in ob morju".

"Zelo verjetno se bodo nevihte povezovale v večje sisteme, ki se bodo od zahoda počasi pomikali proti vzhodu Slovenije. Ob tem bodo glavno nevarnost predstavljali siloviti nalivi, ki se bodo lahko nad istimi območji obnavljali več kot eno uro. Lokalno so možni tudi močnejši sunki vetra in toča," opozarjajo.

V prihodnjih dneh podobno vreme

Ponoči se bo postopno razjasnilo. V petek bo sprva precej jasno, po nižinah se lahko ponekod zjutraj pojavi kratkotrajna megla. Čez dan bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. 

Tako danes kot v petek se bodo najvišje dnevne temperature gibale med okoli 21 in 27 stopinjami Celzija. 

Agencija RS za okolje je za območje celotne države za danes pa vse do vključno nedelje izdala rumeno opoorilo zaradi neviht. 

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto in nedeljo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne. 

V prihodnjem tednu se bo verjetnost padavin nekoliko zmanjšala, a kot opozarjajo na agenciji za okolje, se napoved lahko še spremeni. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
 • Avatar stoychi
  stoychi 10:28 08.junij 2023.

  klasika kot vsako leto ob NATO vaji Jafranski udar. V Postojni so nabijali z granatami do 22,30, F16 letala iz Aviana pa so nas "blagoslavljali" z nizkimi preleti in velikim hrupom do 23 ure. Vem vam se to hebe, ker ...prikaži več se to ne dogaja nad vašo glavo.

 • Avatar Garancija
  Garancija 07:52 08.junij 2023.

  Sem že vzel šotor,lopato,baterijo,in rezervne gate