Slovenija
19916 ogledov

Večcelična nevihta sredi Slovenije, še huje bo!

Vreme: Arso prižgal nov alarm, v teh krajih bo najhuje - Nevihta Profimedia
Napovedi o obilnih padavinah so se uresničile.

Sreda je minila v znamenju nestanovitnega vremena, povsod po državi so se pojavljale krajevne plohe. Proti večeru pa so nebo v osrednji Sloveniji prekrili zlovešči oblaki.

"Neugodno stacionarno proženje večcelične nevihte v trikotniku med Domžalami, Vranskim in Trbovljami. Na radarski sliki večinoma le rdeče barve, a v takem vemo, da monsunsko pada. Jutri kaže, da bo takšnih dogodkov še več," je malce po 20. uri tvitnil meteorolog Blaž Šter.

Z uprave za zaščito in reševanje poročajo o prijavah več dogodkov, med drugim iz Domžal, Kamnika in Lukovice, kjer so zaradi večje količine meteorne vode, ki je ogrožala objekt, posredovali gasilci.

Zaradi poplavljenega cestišča sta zaprti cesti Trojane - Izlake in Blagovica - Trojane, poroča prometno-informacijski center.

Še naprej deževno vreme

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) za četrtek dopoldne napoveduje delno jasno vreme, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 21 do 25, na Goriškem do 27 °C.

V petek, soboto in nedeljo se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 06:32 08.junij 2023.

    "Sreda je minila v znamenju nestanovitnega vremena, povsod po državi so se pojavljale krajevne plohe." Kje,sem kolesaril (75km) med 12.30 in 15.30 uro,vmes gledal naradarsko, pa ni bilo nikjer ploh,nevihte,pa so bile tam po 17. uri, pa še to samo na SZ in SV!!!

  • lojs 21:00 07.junij 2023.

    tole rt v scena je kot eno križanje ... vsak naj se odloči na kateri strani je ... ampak nič neč ne bo tako kot je bilo

Sorodne novice