Slovenija
7161 ogledov

Vremenska napoved: Načakali se bomo, preden bo posijalo sonce

vreme dež dežnik Shutterstock
Še naprej lahko pričakujemo spremenljivo vreme.

Prvi junijski meseci so nas pospremili z deževnim in muhastim vremenom, ki pa bo več kot očitno vztrajal še kar nekaj časa. Danes lahko pričakujemo pretežno oblačno vreme s plohami in nevihtami, le na vzhodu države bo sprva še suho, napoveduje Arso. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 20 °C.

Ponoči se bo ozračje umirilo, do jutra se bo predvsem v zahodni polovici Slovenije delno zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, v Gornjesavski dolini okoli 8 °C.

Jutri nas ponovno čaka delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

Vremenska napoved Arso | Avtor: Arso Arso
Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Do 14. junija lahko še naprej pričakujemo enako vreme kot je sedaj. Vremenoslovci pri Arsu namreč napovedujejo, da se bo v četrtek in petek nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne.

Od petka do srede bo nad Sredozemljem še naprej plitvo ciklonsko območje, nad severno Evropo pa se bo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. Na vreme pri nas bodo še vedno pogosto vplivale višinske motnje.

Tako lahko pričakujemo, da se bo nestanovitno vreme še nadaljevalo. Bilo bo deloma sončno s krajevnimi plohami in nevihtami sredi dneva ter popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 °C.  

Tudi druga polovica meseca v znamenju dežja

Na vremenskem portal ciklon.si prav tako napovedujejo, da bo tovrstno vreme ostalo še kar nekaj časa. Napovedali so, da bo ta teden prevladoval dež, vmes pa bodo suha obdobja. Dodali so še, da so temperature precej nizke za poletni letni čas, saj se gibajo le okoli 20 °C. Za zaključek so še napovedali, da lahko takšno vreme pričakujemo tudi v drugi polovici junija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 02:43 08.junij 2023.

    "... Bilo bo deloma sončno..." A to ChatGPT 1.0 piše članke? Al mate kakšnga migranta za te reči? Ker na drugem mestu lahko berem, da je "Messi razkril, KJER bo nadaljeval kariero". OK, jest tle pišem kao govorim. Zanalašč. Znam ...prikaži večm pa tud prov. A znate vi?

  • Pierre 16:54 06.junij 2023.

    Ja drži, tuki pod Rožnikom mamo sonce :-)

  • Avatar pantani
    pantani 14:12 06.junij 2023.

    Na 24 kur pa popolnoma kontra napovedi!!! Zmente se že med sabo!!!