Slovenija
27733 ogledov

Pozor, tudi danes bo treskalo: Začelo se bo v tem delu države, nato pa ...

Vreme: Arso prižgal nov alarm, v teh krajih bo najhuje - Nevihta Profimedia
Začelo se bo na zahodu države.

Danes lahko po celotni Sloveniji pričakujemo nevihte. Vremenski portal neurje.si je namreč objavil, da so danes pogoji boljši za nastanek neviht, tudi močnejših. "Ob razmeroma večji vlažnosti in višjih temperaturah lahko konvektivne padavine beležimo povsod po državi. Prve nevihtne celice pri nas bodo nastale na zahodu države ter v hribovitih in goratih predelih," so zapisali v svoji spletni objavi.

Kako se bodo padavine gibale, preverite na radarski sliki padavin.

Zaradi šibkih ter precej spremenljivih višinskih vetrov bodo nevihte zopet zelo stacionarne, pomikanje bo zelo počasno ter verjetno sprejemljivo. "Največ verjetnosti za močnejše nevihte pripisujemo krajem oziroma predelom obarvanim z oranžno barvo," so še dodali.

Obeti

Danes se bodo najvišje dnevne temperature gibale med 22 in 26 °C. Ponoči lahko ponovno pričakujemo krajevne padavine, poroča portal Arso.

Vremenska napoved za 2.6.2023 | Avtor: Arso Arso
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 °C.

V nedeljo in ponedeljek lahko pričakujemo oblačno vreme s plohami in nevihtami. Od torka pričakujemo nekaj sonca, a brez ploh in neviht sredi dneva in popoldne ne bo šlo. Najvišja dnevna temperatura bo med 20 in 25 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.