Slovenija
182750 ogledov

Prihaja huda ura, tako se bo gibalo

Nevihtni oblaki Profimedia
Čakajo nas plohe in nevihte.

"Danes in v prihodnjih dneh bo ozračje čez dan oziroma v popoldanskih urah postalo nestabilno," opozarjajo na portalu Neurje.si. Kot dodajajo, se bodo že danes popoldne ponekod po državi pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Na tej povezavi si lahko ogledate animacijo gibanja padavin.

Večjih posebnosti razen nalivov in lokalne sodre ne pričakujejo, a opozarjajo, da bo jutrišnji dan "še bolj vremensko pester, saj se bodo nevihte tvorile po večjem delu države".

Vremenoslovci Agencije RS za okolje pa pojasnjujejo, da je nad južno Evropo trenutno območje enakomernega zračnega tlaka z vlažno in nestabilno zračno maso, medtem ko od vzhoda priteka nad naše kraje toplejši in razmeroma vlažen zrak.

Napovedujejo, da se bodo krajevne plohe in nevihte razvile sredi dneva in popoldne, šibka burja na Primorskem pa bo popoldne ponehala. Toplo bo, najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 °C.

Tudi jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, dodajajo, prav tako lahko popoldne pričakujemo krajevne plohe in nevihte. "Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne od 22 do 27 °C," pišejo v prognozi.

Arso vreme | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
Kaj sledi?

Zelo podobno vreme se bo nadaljevalo v soboto in nedeljo: delno jasno bo, s popoldanskimi plohami ali nevihtami.

V nedeljo in ponedeljek sicer kaže na več oblačnosti, pravijo - krajevne padavine bodo spet bolj verjetne v večjem delu države.

"Od torka pričakujemo spet več sonca, a brez ploh in neviht sredi dneva in popoldne ne bo šlo. Najvišja dnevna temperatura bo med 20 in 25 °C," še dodajajo.

V prvih poletnih dneh se obeta nekoliko toplejše vreme, izrazito visokih temperatur pa ne bo. Tudi kakšnega vročinskega vala še ni na vidiku, je za STA povedal vremenski prognostik Blaž Šter.

Nadpovprečno vroče poletje

Dolgoročne napovedi sicer kažejo, da naj bi bilo letošnje poletje nadpovprečno vroče. Najbolj vroče naj bi bilo v zahodni Evropi, pas vročine pa naj bi segal tudi v naše kraje. Najbolj vroče poletje v času, odkar potekajo meritve, smo sicer v Sloveniji zabeležili leta 2003, drugo najtoplejše pa je bilo lani.

dezurni@styria-media.si

Vreme: Sonce in oblaki Slovenija Osvežena napoved: Takšen bo začetek junija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.