Slovenija
48414 ogledov

Napoved: znano tudi, kako bo v drugi polovici junija

Oblaki
Pred nami dnevi nestanovitnega vremena.

Vremenoslovci z Arsa napovedujejo, da se bodo zvečer na vzhodu še pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, drugod se bo dogajanje že umirilo. Ponoči se bo pooblačilo, predvsem na zahodu se bodo pojavljale posamezne plohe in kakšna nevihta. Zjutraj se bo dež od juga razširil nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, možni bodo močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Goriškem in ob morju do 23 stopinj.

Tudi v torek in sredo se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Spremenljivo do pretežno oblačno bo, pogosto bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Napoved od 8. do 13. junija

Vremenska slika kaže, da bo nad južno polovico Evrope in nad Sredozemljem še naprej območje nižjega zračnega tlaka, nad severno polovico celine se bo zadrževal anticiklon. Na vreme pri nas bodo še vedno pogosto vplivale višinske motnje. Od vzhoda bo v spodnjih plasteh ozračja dotekal razmeroma vlažen in postopno nekoliko toplejši zrak.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v drugi polovici tedna. V četrtek in petek kaže, da bo pretežno oblačno, plohe in nevihte bodo pogostejše. V soboto in nedeljo bo najverjetneje deloma sončno, krajevnih padavin bo spet manj. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj. Ob koncu obdobja se verjetnost za padavine nekoliko poveča, izrazitejše vročine pa na Arsu še ne pričakujejo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Nestanovitno tudi v drugi polovici meseca

Tudi pri vremenskem portalu ciklon.si/srednjeročna napoved se pridružujejo takšnim napovedim, dodajajo, da bo tak tip vremena trajal "precej dolgo". 

Dodajajo, da bodo temperature za začetek poletja prehladne, v notranjosti bo torej le okrog 20 stopinj Celzija. Napoved sklenejo z besedami, da se bo tak tip vremena nadaljeval tudi v drugi junijski dekadi.

hrvaška, morje vreme Svet Hrvaški meteorologi napovedali, kakšno poletje je pred vrati

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar MS
    MS 13:10 05.junij 2023.

    Za celo zadevo stoji Bill Gates! A ne pantani?

  • Avatar pantani
    pantani 06:32 05.junij 2023.

    Kot sem napovedal, nič ne bo letos od poletja,redko se bo otoplilo do +30,pa veliko dežja bo!!!