Slovenija
14865 ogledov

Tako je besnelo pozno popoldne. Kam se premika?

Poplavljena cesta Meteoinfo Slovenija
V skladu z napovedmi vremenoslovcev, vzhod države je pozno popoldne zajelo močno deževje.

Kot poročajo na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so močne padavine zajele Vuzenico, Trbovlje, Štore, Šentilj, Slovenj Gradec, Radlje ob Dravi, Celje in Brežice. 

Močni nalivi so povzročili naraščanje vodotokov, poplavilo je nekaj cest, zalitih kletnih prostorov. Aktivirani so bili številni gasilci. 

V Zg. Vižingi so s tehničnim posegom dvignili osebno vozilo, ki je zapeljalo v večji kanal, ki ga je ustvarila meteorna voda na cestišču. V Zg. Vižingi je bila poplavljena regionalna cesta Radlje ob Dravi - Dravograd. Posledice so sanirali dežurni delavci cestnega podjetja. 

Kot napovedujejo vremenoslovci, zvečer se bodo na vzhodu še pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, drugod se bo dogajanje že umirilo. Ponoči se bo pooblačilo, predvsem na zahodu se bodo pojavljale posamezne plohe in kakšna nevihta.

Kako se gibajo padavine, lahko spremljate na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, možni bodo močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Goriškem in ob morju do 23 stopinj.

Nevihtni oblaki Slovenija Slovenija Napoved: znano tudi, kako bo v drugi polovici junija

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.