Slovenija
8552 ogledov

Pozor, Arso razglasil nov alarm

toča Profimedia
Osrednji in južni del države so popoldne zajele močnejše nevihte.

Nevihte so se po besnenju nad osrednjim in južnim delom države nato preselile v okolico Gornje Radgone. Najmočnejši naliv so sicer danes izmerili na vremenski postaji Kubed na južnem Primorskem, kjer je v eni uri padlo kar 54 milimetrov padavin, poroča Arso.

V Ljubljani je medtem nevihto spremljal zelo silovit naliv s točo do dva centimetra, je poročal Meteoinfo. Nevihto je spremljala tudi občutna ohladitev, temperatura se je znižala na vsega 13 stopinj Celzija.  

Več dogodkov, povezanih z nevihto, so popoldne zabeležili v Cankovi, Gornji Radgoni in Beltincih, prav tako na Brezovici in v Polhovem Gradcu.

Za popoldne in zvečer je Agencija RS za okolje (Arso) za območje severovzhodne Slovenije razglasila oranžni alarm. V naslednjih urah tako ob počasnem premikanju nevihtnih oblakov pričakujejo močne nalive, možna je tudi toča.

Zvečer bodo krajevne padavine počasi oslabele in ponehale, v severni in severovzhodni Sloveniji lahko sprva nastane še kakšna močnejša nevihta. Ponoči se bo postopno razjasnilo.

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od devet do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.         

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 07:13 09.junij 2023.

    Le zakaj imam občutek,da smo še vedno v aprilu?!!! Noro, mislim da bo letos ena sama žalost od poletja,do konec junija kaže na nestabilno vreme s temperaturami do max 23!!!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:38 09.junij 2023.

    Arso je za zvečer razglasil alarm rdeče stopnje....Na nebu širne Slovenije se lahko pojavi žareča krogla, ki bo sevala toploto in UV žarke....Prebivalci naj se umaknejo v zaprte prostore ali pa se namažite s kremo s faktorjem 1500...Kreteni..

  • Pierre 19:30 08.junij 2023.

    Tale ''alarm'' dajte odstranit najkasneje zvečer ker je ujma ŽE MIMO!!!!