Tovorno letalo obtičalo na majhnem letališču

Foto: EPA
Foto: EPA
Veliko tovorno letalo je pomotoma pristalo na majhnem letališču v Kansasu, od koder zdaj ne more vzleteti, ker je preveliko.
Oglej si celoten članek

Tovorno letalo boeing 747 dreamlifter je sinoči pristalo na letališču v kraju Wichita, kjer pa je še vedno na tleh, saj zaradi svoje velikosti ne more vzleteti. Cilj letala je bil sicer nekaj kilometrov oddaljena baza zračnih sil.

Dreamlifter naj bi bil nosilec največjega in najtežjega tovora na svetu, za vzlet po letališki stezi pa potrebuje vsaj 2,8 kilometra, medtem ko je dolžina steze, kjer je obtičalo, le 1,8 kilometra. Za zdaj še ni znano, zakaj je pristalo na tem majhnem letališču, a vse kaže, da je šlo za pomoto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:24 22. November 2013.

    Za vse tiste , ki delate iz nič slona. Ni bila napaka pilotov , ampak je poslan iz tovarne Boing …

  • 17:47 21. November 2013.

    Ne se sekirat. Prazno in z minimalnim gorivom in povečanimi flapi , mu je ta pista čisto zadost. Če pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.