Svet
37 ogledov

Tovorno letalo obtičalo na majhnem letališču

letalo Boeing Dreamlifter EPA
Veliko tovorno letalo je pomotoma pristalo na majhnem letališču v Kansasu, od koder zdaj ne more vzleteti, ker je preveliko.

Tovorno letalo boeing 747 dreamlifter je sinoči pristalo na letališču v kraju Wichita, kjer pa je še vedno na tleh, saj zaradi svoje velikosti ne more vzleteti. Cilj letala je bil sicer nekaj kilometrov oddaljena baza zračnih sil.

Dreamlifter naj bi bil nosilec največjega in najtežjega tovora na svetu, za vzlet po letališki stezi pa potrebuje vsaj 2,8 kilometra, medtem ko je dolžina steze, kjer je obtičalo, le 1,8 kilometra. Za zdaj še ni znano, zakaj je pristalo na tem majhnem letališču, a vse kaže, da je šlo za pomoto.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:24 22.november 2013.

    Za vse tiste , ki delate iz nič slona. Ni bila napaka pilotov , ampak je poslan iz tovarne Boing na ta aerodrom z deli trupa za B-787, ki jih tu sestavljajo v drugi Boingovi tovarni. Problem je bil samo ...prikaži večo obrniti avion , kajti za to so težki letališki vlačilci , ki jih pa tu nimajo. Avion se je dvignil že na 2/3 vaše absolutno prekratke piste.http://www.bizjournals.com/wichita/news/2013/11/21/saga-of-wichitas-wayward-dreamlifter.html

  • Žurnalček 17:47 21.november 2013.

    Ne se sekirat. Prazno in z minimalnim gorivom in povečanimi flapi , mu je ta pista čisto zadost. Če pa ne , se mu pa postavi še 100m železnih plošč pred začetkom steze . 747 je šele 6 po najtežji ...prikaži več nosilnosti , je pa prvi po gabaritih velikosti tovorja.