Toži starša, ker se je rodil

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
27-letni Raphael staršema očita, da nista imela njegovega dovoljenja.
Oglej si celoten članek

Raphael Samuel, 27-letni moški iz Mumbaja, je vložil tožbo proti staršema, ker sta se odločila, da se bo rodil "brez njegovega privoljenja". Zavzema stališče, da ni prav, da mora človek "skozi življenje", ker sta tako želela starša. Rojstvo celo primerja z ugrabitvijo in suženjstvom. 

Samuel pripada gibanju, ki nasprotuje družbenim pritiskom na mlade, da imajo otroke. "Želim, da se vsi v Indiji in na svetu zavedo, da so rojeni brez, da bi v to privolili. Želim, da razumejo, da niso svojim staršem deležni ničesar. Če nismo privolili v rojstvo, naj nas vzdržujejo celo življenje. Starši bi nam morali plačevati, da živimo," pravi. "Zakaj družba nagrajuje ljudi, ki imajo nezaščitene spolne odnose?"

Samuel je pojasnil, da ima s starši odličen odnos. "Rad imam svoje starše in dobro se razumemo, a imela sta me za njuno veselje in zadovoljstvo," pravi. 

Njegova mama Kavita Karnad Samuel pravi, da občuduje sinovo drznost. "Moram občudovati sinovo drznost, da naju želi tožiti, ko ve, da sva oba pravnika. Če bo lahko logično pojasnil, kako bi lahko dobila njegovo privoljenje za rojstvo, bom priznala svojo napako," je dejala. 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.