Svet
5484 ogledov

Toži starša, ker se je rodil

sodišče, kladivo, razsodba Shutterstock
27-letni Raphael staršema očita, da nista imela njegovega dovoljenja.

Raphael Samuel, 27-letni moški iz Mumbaja, je vložil tožbo proti staršema, ker sta se odločila, da se bo rodil "brez njegovega privoljenja". Zavzema stališče, da ni prav, da mora človek "skozi življenje", ker sta tako želela starša. Rojstvo celo primerja z ugrabitvijo in suženjstvom. 

Samuel pripada gibanju, ki nasprotuje družbenim pritiskom na mlade, da imajo otroke. "Želim, da se vsi v Indiji in na svetu zavedo, da so rojeni brez, da bi v to privolili. Želim, da razumejo, da niso svojim staršem deležni ničesar. Če nismo privolili v rojstvo, naj nas vzdržujejo celo življenje. Starši bi nam morali plačevati, da živimo," pravi. "Zakaj družba nagrajuje ljudi, ki imajo nezaščitene spolne odnose?"

Samuel je pojasnil, da ima s starši odličen odnos. "Rad imam svoje starše in dobro se razumemo, a imela sta me za njuno veselje in zadovoljstvo," pravi. 

Njegova mama Kavita Karnad Samuel pravi, da občuduje sinovo drznost. "Moram občudovati sinovo drznost, da naju želi tožiti, ko ve, da sva oba pravnika. Če bo lahko logično pojasnil, kako bi lahko dobila njegovo privoljenje za rojstvo, bom priznala svojo napako," je dejala. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.