Tožijo mesto, ki bi prepovedalo marihuano

Foto: PU Ljubljana
Foto: PU Ljubljana
Ameriško združenje medicinske konoplje toži mesto Los Angeles in tako poskuša preprečiti, da bi začela veljati prepoved prodaje marihuane v medicinske namene.
Oglej si celoten članek

Mestni svet Los Angelesa je sprejel zakon, skladno s katerim bi zaprli lekarne oziroma prodajalne medicinske marihuane, ker naj bi prodaja le-te ušla izpod nadzora in posledično pripomogla k povišanju stopnje kriminala v mestu angelov, pišejo ameriški mediji.

Mestni svet je prejel veliko pritožb, češ da imajo mladi lahek dostop do droge, ki jo nezakonito uporabljajo v druge in ne zdravstvene namene. Kriminal naj bi narasel prav na območjih, kjer jo prodajajo, zato so takim lekarnam na določenih lokacijah že poslali odločbe, po katerih bodo s 6. septembrom postale nezakonite.

"Nepremišljena, brezsrčna in neumna odločitev"

"Odločitev mestnega sveta ni samo nepremišljena, brezsrčna in nesmiselna, ampak tudi popolnoma neumna," je za NBC News dejal Marc O'Hara, predstavnik Društva za zaščito pacientov v Los Angelesu. "Mesto se zaveda, da v tej sodbi ne moglo zmagati," je še pojasnil in dodal, da paciente, ki marihuano uporabljajo v zdravstvene namene, ščiti kalifornijski zakon iz leta 1996.

Zagovorniki že zbirajo podpise za referendum, s katerim bi prepoved izničili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.