Svet
16 ogledov

Tožijo mesto, ki bi prepovedalo marihuano

Konoplja PU Ljubljana
Ameriško združenje medicinske konoplje toži mesto Los Angeles in tako poskuša preprečiti, da bi začela veljati prepoved prodaje marihuane v medicinske namene.

Mestni svet Los Angelesa je sprejel zakon, skladno s katerim bi zaprli lekarne oziroma prodajalne medicinske marihuane, ker naj bi prodaja le-te ušla izpod nadzora in posledično pripomogla k povišanju stopnje kriminala v mestu angelov, pišejo ameriški mediji.

Mestni svet je prejel veliko pritožb, češ da imajo mladi lahek dostop do droge, ki jo nezakonito uporabljajo v druge in ne zdravstvene namene. Kriminal naj bi narasel prav na območjih, kjer jo prodajajo, zato so takim lekarnam na določenih lokacijah že poslali odločbe, po katerih bodo s 6. septembrom postale nezakonite.

"Nepremišljena, brezsrčna in neumna odločitev"

"Odločitev mestnega sveta ni samo nepremišljena, brezsrčna in nesmiselna, ampak tudi popolnoma neumna," je za NBC News dejal Marc O'Hara, predstavnik Društva za zaščito pacientov v Los Angelesu. "Mesto se zaveda, da v tej sodbi ne moglo zmagati," je še pojasnil in dodal, da paciente, ki marihuano uporabljajo v zdravstvene namene, ščiti kalifornijski zakon iz leta 1996.

Zagovorniki že zbirajo podpise za referendum, s katerim bi prepoved izničili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.