Tragično: mati ubila 13-letnico

Foto: A. Š.
Foto: A. Š.
V italijanksem Oristanu žalujejo za najstnico, ki jo je ubila mati.
Oglej si celoten članek

V ozadju umora 13-letne Chiare je zgodba o duševni stiski, ekonomskih težavah in težki ločitvi, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Deklico je prejšnjo soboto mati zabodla, morda tudi zadavila v stanovanju, kjer sta živeli.

Mati, 52-letna Monica Vinci je nato poskušala narediti samomor, tako da se je vrgla skozi okno, a so jo rešili. Po hospitalizaciji v Sassariju na oddelku za psihiatrijo, so jo premestili v bolnišnico San Maryno v Oristanu.

Sodniki so jo dodelili materi

Za mater so že sprožili obtožnico za naklepni umor. Nekdanji mož Piero Carta (53), ki dela pri lokalni policiji v Oristanu, bi kmalu vložil novo vlogo za skrbništvo nad hčerko, ki so jo sodniki dodelili materi.

Kot je za Anso pojasnil odvetnik moža Filippo Cogotti, je oče zahteval skrbništvo že leta 2015, ko je bila mati hospitalizirana zaradi psihičnih težav. Zahteva je bila zavrnjena, ker je mati prejela zdravniško potrdilo, da je primerna za vzgojo otroka. Dodal je, da so aprila želeli ponovno zaprositi za skrbništvo, tedaj bi se deklica lahko sama odločila, ali bo živela pri materi ali pri očetu.

Magazin Umrl igralec, ki bi ga Hulk Hogan med demonstracijo prijema skoraj ubil Slovenija Ubil jo je, zdaj se zagovarja: Varala me je in se grdo obnašala

24. marca bi namreč dopolnila 14 let. In prav tu se odpira hipoteza, da je ženska želela ubiti otroka in sebe zato, ker bi kmalu izgubila preživnino, otroka in dom.

"Izgubil sem vse, vzela mi je tisto, kar je bilo najbolj dragoceno," pa na družbenih omrežjih sporoča oče. "Tvoje življenje se je končalo, a oče te ne bo nikoli pozabil, še naprej boš moja prva misel."

xxx

Zgroženi in ganjeni so tudi v šoli na Piazzi Manno, kjer je Chiara obiskovala osmi razred. Na socialnih omrežjih so se zvrstila ganljiva sporočila sošolcev in učiteljev.  "Živela boš v spominu učiteljev, sošolcev in prijateljev. Tvoje mesto v razredu bo ostalo prazno, a ne v srcih tistih, ki so te poznali in ljubili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:59 26. Februar 2023.

    Odgovornost zdravnika ki je izdal potrdilo, da je ženska primerna za vzgojo otroka ! Odvzem licence, takoj ! Ta ni …

  • 09:20 25. Februar 2023.

    eh jebeš spomin in tisti bla bla. pizde pokvarjen birokratske so jo že pozabile, pa še pokopana ni. in ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.