Transseksualni osebi pretepli do smrti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Glede na trditve aktivistov za človekove pravice so v Savdski Arabiji policisti dve transseksualni osebi strpali v vreče ter ju mučili in pretepali do smrti.
Oglej si celoten članek

Kot piše Independent, policija je ubila 35-letni Amno in Meeno, stari 26 let. V raciji ene izmed hiš so sicer prijeli 35 transseksualnih oseb.

Obe umrli sta bili iz Pakistana; tamkajšnji zagovorniki človekovih pravic s strani Savdske Arabije zahtevajo pojasnila za smrt dveh oseb, kot tudi za 22 ostalih, ki naj bi jih oblasti še vedno zadrževale v priporu.

Priprli naj bi jih zaradi istospolnih odnosov v glavnem mestu Rijad. V Savdski Arabiji se homoseksualnost kaznuje s smrtjo, operacije spremembe spola so ilegalne. Od 35 priprtih jih je 11 plačalo denarne kazni, ostali so ostali v priporu.

"Zahtevamo informacije. Prišlo je do situacije, zaradi katere so številne transseksualne osebe v Savdski Arabiji ranljive in prestrašene," je v pogovoru za Independent povedal aktivist skupine Blue Veins Qamar Naseem. Poudaril je, da transseksualcev ne obravnavajo v skladu z zakonom; ne le tistih, ki prihajajo iz Pakistana, pač pa tudi iz ostalih predelov sveta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:05 3. Marec 2017.

    dchello <br />Ne se sekirat naslednje leto boš itak islamistične hieroglife čital.<br />Bodo Žurnalovci prišli na svoj račun.

  • 17:54 3. Marec 2017.

    A lahko prosim BB, preden piše še več člankov, plačate tečaje slovenščine, da se bo naučila pravilno pisati?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.