Svet
39 ogledov

Transseksualni osebi pretepli do smrti

Savdskoarabski verniki pred molitvijo Žurnal24 main
Glede na trditve aktivistov za človekove pravice so v Savdski Arabiji policisti dve transseksualni osebi strpali v vreče ter ju mučili in pretepali do smrti.

Kot piše Independent, policija je ubila 35-letni Amno in Meeno, stari 26 let. V raciji ene izmed hiš so sicer prijeli 35 transseksualnih oseb.

Obe umrli sta bili iz Pakistana; tamkajšnji zagovorniki človekovih pravic s strani Savdske Arabije zahtevajo pojasnila za smrt dveh oseb, kot tudi za 22 ostalih, ki naj bi jih oblasti še vedno zadrževale v priporu.

Priprli naj bi jih zaradi istospolnih odnosov v glavnem mestu Rijad. V Savdski Arabiji se homoseksualnost kaznuje s smrtjo, operacije spremembe spola so ilegalne. Od 35 priprtih jih je 11 plačalo denarne kazni, ostali so ostali v priporu.

"Zahtevamo informacije. Prišlo je do situacije, zaradi katere so številne transseksualne osebe v Savdski Arabiji ranljive in prestrašene," je v pogovoru za Independent povedal aktivist skupine Blue Veins Qamar Naseem. Poudaril je, da transseksualcev ne obravnavajo v skladu z zakonom; ne le tistih, ki prihajajo iz Pakistana, pač pa tudi iz ostalih predelov sveta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 18:05 03.marec 2017.

    dchello Ne se sekirat naslednje leto boš itak islamistične hieroglife čital.Bodo Žurnalovci prišli na svoj račun.

  • dchello 17:54 03.marec 2017.

    A lahko prosim BB, preden piše še več člankov, plačate tečaje slovenščine, da se bo naučila pravilno pisati?