Trije mrtvi, štirje v tujini, en na begu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poleg polkovnika Gadafija so mrtvi še trije njegovi sinovi. Štirje od njegovih otrok so potrjeno v tujini, eden, Saif al-Islam, pa domnevno še na begu.
Oglej si celoten članek

Trije Gadafijevi sinovi, Motazim, Kamis in Saif Al Arab, so bili v vojni ubiti.

Saif al-Arab je umrl v vojaških napadih Nata na Tripoli. V istem letalskem napadu so umrli še trije Gadafijevi vnuki. Kamis je bil ubit v spopadih konec avgusta. Pred tem so sicer letos že dvakrat poročali o njegovi smrti.

Motazim je bil tako kot oče ubit v četrtek v bližini očetovega rojstnega kraja Sirta. Po nekaterih podatkih je bil usmrčen po zajetju. Njegovo truplo so brez majice razstavili v mestu Misrata.

Od ostalih štirih otrok je eden pobegnil v Niger, trije pa v Alžirijo. V Niger je pobegnil Al-Sadi Gadafi, iz države pa so sporočili, da ga ne nameravajo izročiti, če mu bo grozilo nepošteno sojenje ali smrtna kazen, poroča Reuters.

Saif iskan tudi z mednarodno tiralico

V Alžirijo so pobegnili njegova hči Ajša in sinova Mohamed in Hanibal.

Kaj se je zgodilo oziroma kje se nahaja številka dve Gadafijevega režima, Saif al-Islam, zaenkrat ni znano. Al-Islama sicer iščejo tudi s tiralico mednarodnega kazenskega sodišča. To je enkrat že potrdilo, da je bil prijet, a se je kasneje pokazal zahodnim novinarjem in jim tako dokazal, da novice ne držijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:36 30. Oktober 2011.

    RESNICA ALI DEJSTVA O GADAFIJEVEM POLITIČNEM, GOSPODARSKEM IN SOCIALNEM SISTEMU :<br /><br />- BDP/državljana (zajeti dojenčki in upokojenci!!): 14.192 $.<br …

  • 00:35 30. Oktober 2011.

    GADAFIJA POKOPALI, LEGENDA OSTAJA<br /><br />UMOR GADAFIJA PRED OČMI SVETOVNE JAVNOSTI<br /><br />Gadafi (Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi *1942+2011) je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.