Svet
18 ogledov

Trije mrtvi, štirje v tujini, en na begu

Saif Al-Islam, sin Moamerja Gadafija. Reuters
Poleg polkovnika Gadafija so mrtvi še trije njegovi sinovi. Štirje od njegovih otrok so potrjeno v tujini, eden, Saif al-Islam, pa domnevno še na begu.

Trije Gadafijevi sinovi, Motazim, Kamis in Saif Al Arab, so bili v vojni ubiti.

Saif al-Arab je umrl v vojaških napadih Nata na Tripoli. V istem letalskem napadu so umrli še trije Gadafijevi vnuki. Kamis je bil ubit v spopadih konec avgusta. Pred tem so sicer letos že dvakrat poročali o njegovi smrti.

Motazim je bil tako kot oče ubit v četrtek v bližini očetovega rojstnega kraja Sirta. Po nekaterih podatkih je bil usmrčen po zajetju. Njegovo truplo so brez majice razstavili v mestu Misrata.

Od ostalih štirih otrok je eden pobegnil v Niger, trije pa v Alžirijo. V Niger je pobegnil Al-Sadi Gadafi, iz države pa so sporočili, da ga ne nameravajo izročiti, če mu bo grozilo nepošteno sojenje ali smrtna kazen, poroča Reuters.

Saif iskan tudi z mednarodno tiralico

V Alžirijo so pobegnili njegova hči Ajša in sinova Mohamed in Hanibal.

Kaj se je zgodilo oziroma kje se nahaja številka dve Gadafijevega režima, Saif al-Islam, zaenkrat ni znano. Al-Islama sicer iščejo tudi s tiralico mednarodnega kazenskega sodišča. To je enkrat že potrdilo, da je bil prijet, a se je kasneje pokazal zahodnim novinarjem in jim tako dokazal, da novice ne držijo.

Komentarjev 2
  • SVARUNKA 00:36 30.oktober 2011.

    RESNICA ALI DEJSTVA O GADAFIJEVEM POLITIČNEM, GOSPODARSKEM IN SOCIALNEM SISTEMU :- BDP/državljana (zajeti dojenčki in upokojenci!!): 14.192 $.- Podpora nezaposlenim: 730 $.- Plača medicinske sestre: 1.000 $.- Za vsakega novorojenčka država da ...prikaži več družini 7.000 $.- Po sklenitvi prve zakonske zveze novoporočenca od države dobita za nakup stanovanja 64.000 $- Ob ustanovitvi privatnega podjetja vsak državljan od države dobi začetni kapital 20.000 $- Šolanje POPOLNOMA brezplačno in ne tako kot pri nas, kjer dobimo vsak mesec položnico blizu 120$, čeprav je šolanje brezplačno.- Zdravstveno zavarovanje za vsakega državljana popolnoma brezplačno.- Cene hrane so simbolične.- Električna energija za uporabo v gospodinjstvu = brezplačna.- Krediti za nakup stanovanjskih objektov in avtov – brezobrestni.- Pri nakupu avta država plača polovico vrednosti, vojakom

  • SVARUNKA 00:35 30.oktober 2011.

    GADAFIJA POKOPALI, LEGENDA OSTAJAUMOR GADAFIJA PRED OČMI SVETOVNE JAVNOSTIGadafi (Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi *1942+2011) je bil svoboden in ponosen sin ponosnega, svobodoljubnega, svobodomiselnega in svobodnega arabskega naroda, ki se ni uklonil svetovnim imperialističnim in hegemonističnim ...prikaži več silam, njihovim nazorom, težnjam in apetitom. Zlo je prišlo z zahoda v obliki ZDA in zveze NATO, pri čemer ne gre le zgolj za napad in umor Gadafija, temveč za napad na samostojno, neodvisno in suvereno državo in nezakonito vtikanje v njihovo samostojnost, neodvisnost in suverenost in v njihove notranje zadeve.Z njegovim ubojem, oz. umorom s strani horde psihopatskih morilcev t.i. libijskega nacionalnega prehodnega sveta, je bil storjen zločin pred celo svetovno javnostjo. Izvensodno je bil ubit Človek. Nova Libijska oblast sestavljena iz raznovrstnih izdajalcev, lažnivcev, zločincev in morilcev brezdvomno laže in ne govori resn