Triletnik 45 minut zaklenjen v avtomobilu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Splitski policisti so iz zaklenjenega avtomobila rešili triletnega dečka. Starši otroka pustili v avtomobilu.
Oglej si celoten članek

Češki par se je v soboto okoli 19. ure odločil sprehoditi po starem delu Splita, svojega triletnega sina pa sta, ker je spal, pustila v avtomobilu. A zaradi vročine deček ni dolgo spal.

Tiskovna predstavnica policije je potrdila, da je bil triletnik 45 minut zaklenjen v avtomobilu, ki je bil parkiran ob splitski rivi. Policijo so poklicali mimoidoči, ki so v avtomobilu opazili dečka. Ta je neutolažljivo jokal. Na srečo je bilo eno od oken malce odprto, tako da so policisti lahko otroka hitro izvlekli iz avtomobila. 

Dečka so prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je dehidriran, in mu dali infuzijo, poročajo hrvaški mediji. Zaradi neutolažljivega joka je imel tudi povišano temeperaturo. Danes so ga iz bolnišnice že odpustili.

Ker se je dogodek zgodil v poznih popoldanskih urah, na srečo temperature niso bile več tako visoke kot čez dan.

Za poljsko deklico skoraj usodno

S Hrvaške so ta mesec poročali o podobnem primeru, ki pa se je za šestletno deklico končal veliko slabše. Starša sta jo eno uro pustila v avtu pri 45 stopinjah Celzija. Deklica je utrpela hude poškodbe možganov in nekaterih notranjih organov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:57 1. Avgust 2011.

    Kako neodgovorna starša,nekateri otroci so res revčki,ker imajo takšne starše.<br />Zakonodaja bi morala biti glede takšnih stvari bolj stroga.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.