Svet
0 ogledov

Triletnik 45 minut zaklenjen v avtomobilu

otrok, avto Shutterstock
Splitski policisti so iz zaklenjenega avtomobila rešili triletnega dečka. Starši otroka pustili v avtomobilu.

Češki par se je v soboto okoli 19. ure odločil sprehoditi po starem delu Splita, svojega triletnega sina pa sta, ker je spal, pustila v avtomobilu. A zaradi vročine deček ni dolgo spal.

Tiskovna predstavnica policije je potrdila, da je bil triletnik 45 minut zaklenjen v avtomobilu, ki je bil parkiran ob splitski rivi. Policijo so poklicali mimoidoči, ki so v avtomobilu opazili dečka. Ta je neutolažljivo jokal. Na srečo je bilo eno od oken malce odprto, tako da so policisti lahko otroka hitro izvlekli iz avtomobila. 

Dečka so prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je dehidriran, in mu dali infuzijo, poročajo hrvaški mediji. Zaradi neutolažljivega joka je imel tudi povišano temeperaturo. Danes so ga iz bolnišnice že odpustili.

Ker se je dogodek zgodil v poznih popoldanskih urah, na srečo temperature niso bile več tako visoke kot čez dan.

Za poljsko deklico skoraj usodno

S Hrvaške so ta mesec poročali o podobnem primeru, ki pa se je za šestletno deklico končal veliko slabše. Starša sta jo eno uro pustila v avtu pri 45 stopinjah Celzija. Deklica je utrpela hude poškodbe možganov in nekaterih notranjih organov.

Komentarjev 1
  • vrtnica 07:57 01.avgust 2011.

    Kako neodgovorna starša,nekateri otroci so res revčki,ker imajo takšne starše.Zakonodaja bi morala biti glede takšnih stvari bolj stroga.

Sorodne novice