Triletnik alergičen na božič

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Triletni fantek je alergičen na božič. Vse, kar je povezano z božičem, je zanj lahko usodno.
Oglej si celoten članek

Triletni Charlie Smith ne more uživati v čokoladi, pitah, piškotih, pecivu in postavljanju božičnega drevesca. Omejene stvari lahko sprožijo alergično reakcijo, ki pa je zanj lahko usodna.

Nesrečni deček se ne sme dotakniti niti prijatelja, ki je jedel arašide, in to vse samo zaradi astme v povezavi z alergijami. Če bi se naenkrat sprožilo več alergij, bi bile te zanj lahko usodne, zato se njegova družina na daleč izogiba božiča, piše Daily Mail.

"Nanj pazimo celo leto, okoli božiča pa še bolj," je povedala njegova mama Jo Smith. "To bo eden izmed najtežjih božičev. V hiši ne smemo imeti ničesar, kar ima sledove oreščkov, vključno z božično torto in drugimi sladicami.“

Jo mora paziti tudi na darila, ki jih dobi njen drugi sin. "Povedala sem mu, da mora vsako stvar, ki jo dobi za darilo, dobro pogledati in takoj odstraniti, če vsebuje oreščke."

Zbolel kar naenkrat

Charliejeve zdravstvene težave so se začele, ko je bil star 18 mesecev. Oče ga je držal v rokah in jedel arašide, ko se je Charlie kar naenkrat začel praskati in močno zatekati. "Bilo je grozno. Na arašide si ne upam niti pomisliti." Zdravniki so namreč odkrili, da je malček zelo alergičen na arašide.

Charlie ima poleg omenjene alergije še kup drugih alergij, ki bi družini lahko pokvarile božič. Starša kljub temu upata, da bodo božični dan preživeli v miru in sreči.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.