Svet
16 ogledov

Triletnik alergičen na božič

jelka Žurnal24 main
Triletni fantek je alergičen na božič. Vse, kar je povezano z božičem, je zanj lahko usodno.

Triletni Charlie Smith ne more uživati v čokoladi, pitah, piškotih, pecivu in postavljanju božičnega drevesca. Omejene stvari lahko sprožijo alergično reakcijo, ki pa je zanj lahko usodna.

Nesrečni deček se ne sme dotakniti niti prijatelja, ki je jedel arašide, in to vse samo zaradi astme v povezavi z alergijami. Če bi se naenkrat sprožilo več alergij, bi bile te zanj lahko usodne, zato se njegova družina na daleč izogiba božiča, piše Daily Mail.

"Nanj pazimo celo leto, okoli božiča pa še bolj," je povedala njegova mama Jo Smith. "To bo eden izmed najtežjih božičev. V hiši ne smemo imeti ničesar, kar ima sledove oreščkov, vključno z božično torto in drugimi sladicami.“

Jo mora paziti tudi na darila, ki jih dobi njen drugi sin. "Povedala sem mu, da mora vsako stvar, ki jo dobi za darilo, dobro pogledati in takoj odstraniti, če vsebuje oreščke."

Zbolel kar naenkrat

Charliejeve zdravstvene težave so se začele, ko je bil star 18 mesecev. Oče ga je držal v rokah in jedel arašide, ko se je Charlie kar naenkrat začel praskati in močno zatekati. "Bilo je grozno. Na arašide si ne upam niti pomisliti." Zdravniki so namreč odkrili, da je malček zelo alergičen na arašide.

Charlie ima poleg omenjene alergije še kup drugih alergij, ki bi družini lahko pokvarile božič. Starša kljub temu upata, da bodo božični dan preživeli v miru in sreči.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.