Tropska nevihta Vaši mori

Foto: EPA Tajfun na Filipinih Foto: EPA Tajfun na Filipinih Foto: Reuters Posledice tajfuna
Filipine prizadela tropska nevihta Vaši. Sprožila je poplave in zemeljske plazove. Po podatkih Rdečega križa naj bi terjala 436 žrtev.
Oglej si celoten članek

Huda ura je zajela južni del Filipinov. Dež, ki ga je čez noč s seboj prinesela tropska nevihta Vaši, je sprožil poplave in zemeljske plazove.

Po podatkih rdečega križa naj bi nevihta terjala že 436 žrtev, vendar pa številka raste iz minute v minuto, na stotine ljudi je še pogrešanih, okoli 100.000 pa so jih morali evakuirati. Veliko trupel je voda že naplavila.

Večina je spala

„Ne morem pojasniti, kako se je to zgodilo. Poplave so cele vasi odplaknile v morje. Nikoli še nisem videl česa takega. Lahko bi bilo še huje kot pri Ondoju,“ je dejal predstavnik vojske Leopoldo Galon in pri tem mislil na tajfun leta 2009, zaradi katerega je umrlo več sto ljudi.

Številne so poplave povsem presenetile. Prišle so ponoči, ko je večina spala, v manj kot eni uri pa je voda narasla za približno en meter.  Poleg smrtnih žrtev pa je ogromna škoda nastala na zgradbah in poljih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.