Svet
9 ogledov

Tropska nevihta Vaši mori

Posledice tajfuna
1/4
Reuters
Filipine prizadela tropska nevihta Vaši. Sprožila je poplave in zemeljske plazove. Po podatkih Rdečega križa naj bi terjala 436 žrtev.

Huda ura je zajela južni del Filipinov. Dež, ki ga je čez noč s seboj prinesela tropska nevihta Vaši, je sprožil poplave in zemeljske plazove.

Po podatkih rdečega križa naj bi nevihta terjala že 436 žrtev, vendar pa številka raste iz minute v minuto, na stotine ljudi je še pogrešanih, okoli 100.000 pa so jih morali evakuirati. Veliko trupel je voda že naplavila.

Večina je spala

„Ne morem pojasniti, kako se je to zgodilo. Poplave so cele vasi odplaknile v morje. Nikoli še nisem videl česa takega. Lahko bi bilo še huje kot pri Ondoju,“ je dejal predstavnik vojske Leopoldo Galon in pri tem mislil na tajfun leta 2009, zaradi katerega je umrlo več sto ljudi.

Številne so poplave povsem presenetile. Prišle so ponoči, ko je večina spala, v manj kot eni uri pa je voda narasla za približno en meter.  Poleg smrtnih žrtev pa je ogromna škoda nastala na zgradbah in poljih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.