Trump ga je spet pihnil, ko je solil pamet francoskim gasilcem

Foto: Epa
Foto: Epa
Če bi gasili tako, kot je predlagal, bi povzročili še več škode.
Oglej si celoten članek

Okoli 500 francoskih gasilcev je včeraj zvečer devet gasilo požar, ki se je vnel na ostrešju francoske katedrale Notre Dame. 

Ameriški predsednik Donald Trump je medtem prišel na idejo, da bi morda lahko pri gašenju pomagalo gašenje z letali. V svojem slogu je dejal, da se je treba hitro odzvati.

Njegovega nasveta niso spregledali niti francoski gasilci, ki so mu gladko povedali, da pri gašenju uporabljajo vsa sredstva, le tega, kar jim je sam svetoval, ne.

Notre Dame Struktura zgradbe z zvonikom je rešena

Foto: Epa Požar Notre Dame

Pri France's Sécurité Civile, ki skrbi za civilno zaščito in krizno upravljanje, so jasno dali vedeti, da so prebrali Trumpov tvit in njegovo idejo zavrnili. V angleščini so poudarili, da pri gašenju požara uporabljajo vsa sredstva, le gašenja z letali ni, saj bi, če bi se poslužili takšnega reševanja, povzročili kolaps celotne strukture katedrale.

Pozneje so zapisali še, da bi s takšnim načinom gašenja, ki predvideva spust velike količine vode naenkrat, poškodovali tudi sosednje stavbe. 

Pariz Grozljivi požar, zrušil se je zvonik, območje evakuirano

Foto: Epa Požar Notre Dame

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:41 16. April 2019.

    Dumb Trump .......

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.