Trump grozi Škotski, da bo bankrotirala

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Razvpiti poslovnež Donald Trump od škotskega parlamenta zahteva zaustavitev priprave načrtov za izgradnjo vetrnih turbin tam, kjer namerava zgraditi turistični kompleks z golf igrišči.
Oglej si celoten članek

Ameriški poslovnež Donald Trump namerava na severu Škotske izgraditi 1,2 milijarde dolarjev vreden turistični kompleks, vendar njegove načrte očitno ogroža postavitev vetrnih turbin, ki jih je Trump opisal kot "grde, glasne in nevarne". "Če bo Škotska to storila, bo v resnih težavah ter bo izgubila veliko turistov," je opozoril Trump. Ko so Trumpa zaprosili za dokaze o škodljivosti vetrnih turbin, je odvrnil, da je on največji dokaz, saj je "svetovni strokovnjak na področju turizma".

Trump je za svoje težave okrivil tudi škotskega premierja Alexa Salmonda in dejal, da mu je že njegov predhodnik Jack McConnell zagotovil, da vetrne turbine ne bodo kazile razgleda iz njegovega turističnega središča. Trump je 12 kilometrov zemljišč na obali ob škotskem mestu Aberdeen kupil januarja 2006, zanje pa odštel 7,2 milijona dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.