Svet
4 ogledov

Trump grozi Škotski, da bo bankrotirala

"Želim si, da mi ne bi bilo treba kandidirati, vendar preprosto ljubim to deželo Žurnal24 main
Razvpiti poslovnež Donald Trump od škotskega parlamenta zahteva zaustavitev priprave načrtov za izgradnjo vetrnih turbin tam, kjer namerava zgraditi turistični kompleks z golf igrišči.

Ameriški poslovnež Donald Trump namerava na severu Škotske izgraditi 1,2 milijarde dolarjev vreden turistični kompleks, vendar njegove načrte očitno ogroža postavitev vetrnih turbin, ki jih je Trump opisal kot "grde, glasne in nevarne". "Če bo Škotska to storila, bo v resnih težavah ter bo izgubila veliko turistov," je opozoril Trump. Ko so Trumpa zaprosili za dokaze o škodljivosti vetrnih turbin, je odvrnil, da je on največji dokaz, saj je "svetovni strokovnjak na področju turizma".

Trump je za svoje težave okrivil tudi škotskega premierja Alexa Salmonda in dejal, da mu je že njegov predhodnik Jack McConnell zagotovil, da vetrne turbine ne bodo kazile razgleda iz njegovega turističnega središča. Trump je 12 kilometrov zemljišč na obali ob škotskem mestu Aberdeen kupil januarja 2006, zanje pa odštel 7,2 milijona dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.