Trump je z eno nogo že v Beli hiši

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nepremičninski mogotec Donald Trump si je praktično že priboril republikansko nominacijo za predsedniško tekmo, razmere v taboru demokratov pa so malce bolj napete. Najverjetnejša demokratska kandidatka je Hillary Clinton, ki v primerjavi s tekmecem Berniejem Sandersom krepko vodi, ko gre za število elektorskih glasov. A sodeč po podatkih, ki jih je danes objavil Reuters, bi moralo demokrate skrbeti.
Oglej si celoten članek

V tekmi za predsednika lahko Trumpa porazi le Bernie Sanders, kažejo javnomnenjske raziskave. Čeprav bitko z elektorskimi glasov dobiva Clintonova, ima Sanders večje možnosti, da premaga Trumpa, kažejo javno mnenjske raziskave. 

Foto: EPA Hillary Clinton

Demokratični socialist bi na volitvah prejel 51 odstotkov glasov, za republikanskega milijarderja pa bi glasovalo 38 odstotkov volivcev, kažejo podatki, ki jih je objavil Huffington Post. Če bo proti Trumpu kandidirala Clintonova, bi bil rezultat 41 proti 39, kažejo ankete. 

Če Sandersu bitka za nominacijo demokratov ne uspe, se njegovi podporniki ne bodo avtomatsko preselili v tabor Clintonove. Številni njegovi volivci so namreč že jasno povedali, v primeru Sandersovega poraza, ne bodo glasovali za nikogar. 

Foto: EPA Bernie Sanders V javnomnenjski raziskavi, ki je bila narejena marca, je kar 33 odstotkov Sandersovih volivcev dejalo, da za Clintonovo v nobenem primeru ne bodo glasovali. Ta odstotek se je v minulih dveh mesecih še zvišal. 

Za primerjavo, med podporniki Clintonove je bilo marca le 14 odstotkov takih, ki za Sandersa v nobenem primeru ne bi glasovali. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • Trump je še zmer boljši kot Cruz in ostala stara garda. Republikanci so staro gardo odpravil, zdej bi isto mogl …

  • 15:49 5. Maj 2016.

    Še enkrat tukaj: če bo zmagala Killary Klinton, bo 3. svetovna vojna. Če bo zmagal cepec Donald Dumb, bo malo …

  • 14:01 5. Maj 2016.

    Prej verjamem nizu začetek sveta- bel moški-bel moški-bel moški...-črnec-bel moški-ženska-bel moški-gej-gej-gej-konec sveta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.