Svet
59 ogledov

Trump je z eno nogo že v Beli hiši

Donald Trump Profimedias
Nepremičninski mogotec Donald Trump si je praktično že priboril republikansko nominacijo za predsedniško tekmo, razmere v taboru demokratov pa so malce bolj napete. Najverjetnejša demokratska kandidatka je Hillary Clinton, ki v primerjavi s tekmecem Berniejem Sandersom krepko vodi, ko gre za število elektorskih glasov. A sodeč po podatkih, ki jih je danes objavil Reuters, bi moralo demokrate skrbeti.

V tekmi za predsednika lahko Trumpa porazi le Bernie Sanders, kažejo javnomnenjske raziskave. Čeprav bitko z elektorskimi glasov dobiva Clintonova, ima Sanders večje možnosti, da premaga Trumpa, kažejo javno mnenjske raziskave. 

Hillary Clinton | Avtor: EPA EPA

Demokratični socialist bi na volitvah prejel 51 odstotkov glasov, za republikanskega milijarderja pa bi glasovalo 38 odstotkov volivcev, kažejo podatki, ki jih je objavil Huffington Post. Če bo proti Trumpu kandidirala Clintonova, bi bil rezultat 41 proti 39, kažejo ankete. 

Če Sandersu bitka za nominacijo demokratov ne uspe, se njegovi podporniki ne bodo avtomatsko preselili v tabor Clintonove. Številni njegovi volivci so namreč že jasno povedali, v primeru Sandersovega poraza, ne bodo glasovali za nikogar. 

Bernie Sanders | Avtor: EPA EPA
V javnomnenjski raziskavi, ki je bila narejena marca, je kar 33 odstotkov Sandersovih volivcev dejalo, da za Clintonovo v nobenem primeru ne bodo glasovali. Ta odstotek se je v minulih dveh mesecih še zvišal. 

Za primerjavo, med podporniki Clintonove je bilo marca le 14 odstotkov takih, ki za Sandersa v nobenem primeru ne bi glasovali. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:48 06.maj 2016.

    Trump je še zmer boljši kot Cruz in ostala stara garda. Republikanci so staro gardo odpravil, zdej bi isto mogl naredit še demokrati, sam zgleda da ne bodo ker se ne upajo. Nova garda proti stari gardi normalno da zmaga ...prikaži več nova garda. Ne morš se novega nasprotnika z novimo orožjem lotevat z starim vojakom in starim orožjem. Jz sm bil vedno za to da se staro gardo da v koš zgodovine, pa da vidmo kaj bodo novi obrazi naredil.

  • izRODEk 15:49 05.maj 2016.

    Še enkrat tukaj: če bo zmagala Killary Klinton, bo 3. svetovna vojna. Če bo zmagal cepec Donald Dumb, bo malo kasneje.

  • b3180966 14:01 05.maj 2016.

    Prej verjamem nizu začetek sveta- bel moški-bel moški-bel moški...-črnec-bel moški-ženska-bel moški-gej-gej-gej-konec sveta