Trump obtožuje svoje glavno orožje

Foto: Profimedia
Ta je pa dobra. Trump se je s tviti spravil na Twitter.
Oglej si celoten članek

Zadnje dni ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu ne gre vse po načrtih. Tik pred kongresnimi volitvami, ki so odločilnega pomena za to, ali bo lahko drugo polovico svojega predsedniškega mandata z republikansko večino za seboj še uspeval skozi zakonodajni postopek potiskati kontroverzne zakone, se mu je zgodil primer "MAGAbombaša". Kot je znano, je FBI odkril osumljenca za bombne pisemske pošiljke, ki jih je naslavljal na visoke predstavnike demokratske stranke in kritike Trumpa. Bombaš je bil goreč podpornik Trumpa, je pokazala dosedanja preiskava.

Trump se je sicer od njegovih dejanj ogradil, češ da je bombaša k dejanjem spodbudilo "lažnivo" poročanje medijev.

Panika v New Yorku Trump: Za bombne pošiljke krivi mediji

Prav primer bombnih pošiljk pa je močno zmotil medijsko agendo, ki jo Trump mojstrsko obvlada in jo obrača sebi v prid na način, da so njegove izjave in ukrepi vedno na prvih mestih v poročilih. Tako je v ozadje poniknilo tudi Trumpovo širokoustenje o vojski in drugih "domovinskih" ukrepih, s katerimi bo ZDA obranil pred "valom" migrantov iz Latinske Amerike, med katerimi da so tudi takšni iz Bližnjega vzhoda. Slednje trditve je kasneje preklical.

Vseeno je Trumpu uspelo prek tvitov in zvestih medijev problematiko skupine migrantov, ki se prebijajo iz Južne Amerike proti severu, v nekaj dneh iz obrobne vesti spremeniti v prvovrstno nacionalno grožnjo za državo, ki so jo pograbili vsi pomembni časniki in televizije. Tema pa je zaradi "nenapovedanega" bombaša (pre)hitro poniknila v ozadje.

Napad na doslej zvesto orožje

Trump je, morda tudi iz jeze, v petek sprožil nenavaden napad na Twitter in podjetje obtožil, da namerno zmanjšuje število njegovih sledilcev. "Twitter je z mojega računa odstranil številne ljudi, še več, očitno so storili nekaj, da se je precej težje prijaviti ..."

Trump ni predložil nobenega dokaza, ki bi potrjeval trditve, poroča Politico. Trenutno njegov profil sledi okoli 55,4 milijona sledilcev. Število uporabnikov Twitterja se je v zadnjem četrtletju zmanjšalo, so pri družbi priznali v četrtek, kjer so že pred časom pričeli brisati uporabniške račune, namenjene zlorabam pri širjenju lažnih novic. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:57 29. Oktober 2018.

    Pa nič ne pišete o 57.000 zapečatenih ovojnicah na sodiščih, pa o tem da na veliko preganjajo pedofile, preprodajalce otrok, …

  • 13:53 29. Oktober 2018.

    Ko pa pogledaš malo nazaj facebook tega bombaša je pa še vedno pripadnik demokratov. Ko so neodvisni mediji tole odkrili …

  • 10:15 28. Oktober 2018.

    verjetno najbolj bebast predsednik ZDA........primerljiv z Bushom mlajšim........

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.