Svet
1508 ogledov

Trump obtožuje svoje glavno orožje

Donald Trump
Ta je pa dobra. Trump se je s tviti spravil na Twitter.

Zadnje dni ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu ne gre vse po načrtih. Tik pred kongresnimi volitvami, ki so odločilnega pomena za to, ali bo lahko drugo polovico svojega predsedniškega mandata z republikansko večino za seboj še uspeval skozi zakonodajni postopek potiskati kontroverzne zakone, se mu je zgodil primer "MAGAbombaša". Kot je znano, je FBI odkril osumljenca za bombne pisemske pošiljke, ki jih je naslavljal na visoke predstavnike demokratske stranke in kritike Trumpa. Bombaš je bil goreč podpornik Trumpa, je pokazala dosedanja preiskava.

Trump se je sicer od njegovih dejanj ogradil, češ da je bombaša k dejanjem spodbudilo "lažnivo" poročanje medijev.

Donald Trump Panika v New Yorku Svet Trump: Za bombne pošiljke krivi mediji

Prav primer bombnih pošiljk pa je močno zmotil medijsko agendo, ki jo Trump mojstrsko obvlada in jo obrača sebi v prid na način, da so njegove izjave in ukrepi vedno na prvih mestih v poročilih. Tako je v ozadje poniknilo tudi Trumpovo širokoustenje o vojski in drugih "domovinskih" ukrepih, s katerimi bo ZDA obranil pred "valom" migrantov iz Latinske Amerike, med katerimi da so tudi takšni iz Bližnjega vzhoda. Slednje trditve je kasneje preklical.

Vseeno je Trumpu uspelo prek tvitov in zvestih medijev problematiko skupine migrantov, ki se prebijajo iz Južne Amerike proti severu, v nekaj dneh iz obrobne vesti spremeniti v prvovrstno nacionalno grožnjo za državo, ki so jo pograbili vsi pomembni časniki in televizije. Tema pa je zaradi "nenapovedanega" bombaša (pre)hitro poniknila v ozadje.

Napad na doslej zvesto orožje

Trump je, morda tudi iz jeze, v petek sprožil nenavaden napad na Twitter in podjetje obtožil, da namerno zmanjšuje število njegovih sledilcev. "Twitter je z mojega računa odstranil številne ljudi, še več, očitno so storili nekaj, da se je precej težje prijaviti ..."

Trump ni predložil nobenega dokaza, ki bi potrjeval trditve, poroča Politico. Trenutno njegov profil sledi okoli 55,4 milijona sledilcev. Število uporabnikov Twitterja se je v zadnjem četrtletju zmanjšalo, so pri družbi priznali v četrtek, kjer so že pred časom pričeli brisati uporabniške račune, namenjene zlorabam pri širjenju lažnih novic. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • URIAH HEEP 13:57 29.oktober 2018.

    Pa nič ne pišete o 57.000 zapečatenih ovojnicah na sodiščih, pa o tem da na veliko preganjajo pedofile, preprodajalce otrok, sataniste... Pa nikoli nič o tem, da ljudje, ki so delali z Klintonovo na veliko skrivnostno umirajo...

  • URIAH HEEP 13:53 29.oktober 2018.

    Ko pa pogledaš malo nazaj facebook tega bombaša je pa še vedno pripadnik demokratov. Ko so neodvisni mediji tole odkrili je bombaš iz pripora hitro popravil status. Seveda imajo po novem v Ameriških priporih pravico do interneta... Ja seveda in ...prikaži več svizec zavije čokolado. Pa seveda bombe so poslane prek navadne pošte in to celo brez štemplja pošte. Seveda pa nihče ne pove, da se bivšim in sedanjim visokim uradnikom pošta ne pošilja prek navadne pošte. Le ta gre prek agenta secret servica...

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 10:15 28.oktober 2018.

    verjetno najbolj bebast predsednik ZDA........primerljiv z Bushom mlajšim........