Svet
884 ogledov

Presenečenje za Trumpa. Sporočila mu je, da odhaja.

Nikki Haley
Razlog za njen odhod bo še nekaj časa predmet številnih ugibanj.

Ameriški predsednik Donald Trump je naznanil, da bo veleposlanica pri ZN Nikki Haley do konca leta odstopila s položaja, zamenjave zanjo pa še nima, čeprav ima na voljo, kot je dejal, številne čudovite ljudi. Skupaj s Haleyjevo sta zatrdila, da po novem ZDA v ZN spet vsi spoštujejo, ne tako kot prej.

Razlog njenega odhoda s položaja bo še nekaj časa predmet številnih ugibanj, saj je veleposlanica dejala, da ne odstopa iz osebnih razlogov ali kakšnih sporov, ampak ker je bila vedno prepričana, da mora politik vedeti, kdaj napoči čas, da se umakne. Ob tem je še dejala, da za zdaj še nima nobenih načrtov za prihodnost.

"Spet nas vsi spoštujejo"

Haleyjeva je bila polna pohval na račun zunanje politike predsednika Trumpa: "Spet nas vsi spoštujejo. Delamo, kar hočemo, morda nas nimajo radi, vendar nas vsi spet spoštujejo." To, da delajo, kar hočejo, je ponazorila z odločitvijo za selitev veleposlaništva ZDA iz Tel Aviva v Jeruzalem.

Izrazila je tudi ponos in čast, da se je lahko vsak dan odpravila na delo "z zaščitnim jopičem", da zagovarja ameriške interese. Kot največji uspeh sta oba s Trumpom izpostavila napredek glede Severne Koreje.

Trump: Za njen položaj dolga vrsta

Trump je zatrdil, da je veleposlanica opravila izjemno delo, in dodal, da je za njen položaj dolga vrsta, saj gre za zelo dober položaj.

Haleyjeva je še poudarila, da ji je bila prva dama ZDA Melania Trump v veliko pomoč in ji je nudila podporo, prav tako je pohvalila Trumpovo hčer Ivanko in zeta Jareda Kushnerja, ki je po njenih besedah genij, med drugim zaradi tega, kako je do konca izpeljal pogajanja o novem prostotrgovinskem sporazumu Severne Amerike.

Ugibanja, da se bo leta 2020 potegovala za republikansko predsedniško nominacijo proti Trumpu, je Haleyjeva zavrnila, še preden so jo novinarji vprašali o tem. Rekla je, da ne bo kandidirala. "Edino, kar bom storila, je, da podprem njega," je dejala in s prstom pokazala na Trumpa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara 09:16 10.oktober 2018.

    Donalde, samo bacaj bagru... ostajajo samo najboljši.. !!