Trump pobesnel v ovalni pisarni

Foto: Epa Donald Trump Foto: Epa Donald Trump Foto: Epa Donald Trump Foto: Epa Donald Trump
Donald Trump zagrozil z ustavitvijo financiranja dela vlade.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Donald Trump je v ovalni pisarni Bele hiše javno, pred kamerami, zagrozil, da bo zaustavil financiranje delovanja vlade, če bo zavrnjen njegov predlog glede financiranja izgradnje zidu na meji z Mehiko.

Grožnjo je izpostavil v okviru sestanka z dvema demokratskima voditeljema v kongresu, Nancy Pelosi in Chuckom Schumerjem, ki so ga snemali in predvajali. Medtem ko politiki za pereče teme raje izberejo sestanke za zaprtimi vrati, se je Trump očitno odločil drugače in uprizoril pravi gostilniški prepir.

Medtem ko sta demokrata proti Trumpovemu predlogu, je ta povsem izgubil živce in poudaril, da bo ta zid "dobil na ta ali oni način".

Foto: Epa Donald Trump

Gostilniški prepir

Zgodba o tem, da bo gradnjo čudovitega zidu plačala Mehika, ki je niso resno jemali niti Trumpovi podporniki, se je že izpela in je jasno, da bodo morali predsednikovo obsesijo financirati davkoplačevalci. Januarja večino v predstavniškem domu prevzemajo demokrati, ki pa skupaj s 70 odstotki Američanov zavračajo zamisel o zidu in Trumpu tega denarja ne nameravajo odobriti.

Vse to je eksplodiralo v javno pričkanje, kakršnega kamere še niso zabeležile. Trump je ponavljal, da ZDA grozijo izredne razmere na meji, da nujno potrebujejo zid, da demokrati ovirajo varnost in želijo spustiti v državo kriminalce, trgovce z mamili in teroriste. Pri tem je mimogrede navrgel udarno novico, o kateri doslej ni nihče vedel nič, namreč da naj bi na meji prijeli deset teroristov.

Trump je obenem vztrajal, da je položaj na meji katastrofalen, obenem pa trdil, da je njegova vlada poskrbela za popolno varnost na meji. Schumer mu je potem navrgel, da glede na to za varnost na meji ne potrebuje več kot 1,3 milijarde dolarjev, ki jih je že dobil za letos in od česar večine še niti ni porabil.

Bledi Pence

Newyorčan Schumer je v pričkanju s Trumpom užival in ga je napeljal na tanek led, da je javno povedal, da bo zaprl vlado in sprejel odgovornost za to. Trump doslej še ni sprejel odgovornosti za nobeno zadevo in Schumer se je v pričakovanju trenutka, ko bo začel spet kriviti demokrate, le smehljal.

Pri vsem tem je ob Trumpu na desni strani v naslanjaču sedel podpredsednik ZDA, nekdanji kongresnik Mike Pence, ki se je nasmehnil šele, ko je Trump rekel hvala lepa in so začeli iz ovalne pisarne preganjati novinarje. Do tedaj je gledal v prazno bled kot stena in razmišljal, ali naj šefu pove, da je ravnokar javno prevzel odgovornost za prihodnjo blokado dela lastne vlade.

Foto: Epa Donald Trump

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:10 13. December 2018.

    On hoče, da demokrati stojijo za svojimi besedami, ko so sami 5 let nazaj predlagali zid in ga tudi začeli …

  • 10:04 13. December 2018.

    Dobro se ju je lotil, na ta način je javno pokazal američanom, da se demokrati ne znajo pogajati in da …

  • 15:43 12. December 2018.

    lAZNIVCI STE NA ZURNALU, pREDSEDNIK tRUMP NI NIC POBESNEL, LE BORIL SE JE DA BI DVEMA IDIOTOMA DOPOVEDAL KAJ SE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.