Svet
5826 ogledov

Trump pobesnel v ovalni pisarni

Donald Trump
1/4
Epa
Donald Trump zagrozil z ustavitvijo financiranja dela vlade.

Ameriški predsednik Donald Trump je v ovalni pisarni Bele hiše javno, pred kamerami, zagrozil, da bo zaustavil financiranje delovanja vlade, če bo zavrnjen njegov predlog glede financiranja izgradnje zidu na meji z Mehiko.

Grožnjo je izpostavil v okviru sestanka z dvema demokratskima voditeljema v kongresu, Nancy Pelosi in Chuckom Schumerjem, ki so ga snemali in predvajali. Medtem ko politiki za pereče teme raje izberejo sestanke za zaprtimi vrati, se je Trump očitno odločil drugače in uprizoril pravi gostilniški prepir.

Medtem ko sta demokrata proti Trumpovemu predlogu, je ta povsem izgubil živce in poudaril, da bo ta zid "dobil na ta ali oni način".

Donald Trump | Avtor: Epa Epa

Gostilniški prepir

Zgodba o tem, da bo gradnjo čudovitega zidu plačala Mehika, ki je niso resno jemali niti Trumpovi podporniki, se je že izpela in je jasno, da bodo morali predsednikovo obsesijo financirati davkoplačevalci. Januarja večino v predstavniškem domu prevzemajo demokrati, ki pa skupaj s 70 odstotki Američanov zavračajo zamisel o zidu in Trumpu tega denarja ne nameravajo odobriti.

Vse to je eksplodiralo v javno pričkanje, kakršnega kamere še niso zabeležile. Trump je ponavljal, da ZDA grozijo izredne razmere na meji, da nujno potrebujejo zid, da demokrati ovirajo varnost in želijo spustiti v državo kriminalce, trgovce z mamili in teroriste. Pri tem je mimogrede navrgel udarno novico, o kateri doslej ni nihče vedel nič, namreč da naj bi na meji prijeli deset teroristov.

Trump je obenem vztrajal, da je položaj na meji katastrofalen, obenem pa trdil, da je njegova vlada poskrbela za popolno varnost na meji. Schumer mu je potem navrgel, da glede na to za varnost na meji ne potrebuje več kot 1,3 milijarde dolarjev, ki jih je že dobil za letos in od česar večine še niti ni porabil.

Bledi Pence

Newyorčan Schumer je v pričkanju s Trumpom užival in ga je napeljal na tanek led, da je javno povedal, da bo zaprl vlado in sprejel odgovornost za to. Trump doslej še ni sprejel odgovornosti za nobeno zadevo in Schumer se je v pričakovanju trenutka, ko bo začel spet kriviti demokrate, le smehljal.

Pri vsem tem je ob Trumpu na desni strani v naslanjaču sedel podpredsednik ZDA, nekdanji kongresnik Mike Pence, ki se je nasmehnil šele, ko je Trump rekel hvala lepa in so začeli iz ovalne pisarne preganjati novinarje. Do tedaj je gledal v prazno bled kot stena in razmišljal, ali naj šefu pove, da je ravnokar javno prevzel odgovornost za prihodnjo blokado dela lastne vlade.

Donald Trump | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • URIAH HEEP 10:10 13.december 2018.

    On hoče, da demokrati stojijo za svojimi besedami, ko so sami 5 let nazaj predlagali zid in ga tudi začeli graditi... Dejstvo pa je, da so finance že zagotovljene v okviru obrambnega proračuna, ampak ideja je, da se prj pokaže ...prikaži več demokrate v vsej svoji bleščici...

  • URIAH HEEP 10:04 13.december 2018.

    Dobro se ju je lotil, na ta način je javno pokazal američanom, da se demokrati ne znajo pogajati in da jih boli k.... za varnost državljanov. Rešujejo svoje pedofilske-luciferijanske riti preden pride nevihta v obliki zapečatenih ovojnic. Po novem jih ...prikaži več je že skoraj 67 tisoč. Normalno število je cca. 1 ovojnic na leto. In to vse od 30.11.2017 dalje, cirka 66 tisoč več.

  • marijan00 15:43 12.december 2018.

    lAZNIVCI STE NA ZURNALU, pREDSEDNIK tRUMP NI NIC POBESNEL, LE BORIL SE JE DA BI DVEMA IDIOTOMA DOPOVEDAL KAJ SE DOGAJA V AMERIKI IN DA USA POTREBUJE ZID. ZE ZE PRAVILA KOMENTARJEV, KAJ PA PRAVILA PISANJA CLANKOV V VASEM LAZNIVEM ...prikaži več CASOPISU. Kdaj boste vi zurnalovci priceli pisati po resnici, verjetno nikoli ker ste najbolj rumen casopis in bi ga bilo potrebno zapreti, ali pa novinarje solati. Sram vas naj bo da tako lazete in zaslepljujete javnost. Predsednik Trump je najboljsi predsednik

Sorodne novice