Svet
10275 ogledov

Trump pojasnil, zakaj je Hrvatici pokazal vrata

Donald Trump
Prva dama Melania Trump je za to Hrvatico rekla,da si ne zasluži, da bi delala v Beli hiši.

Kot je znano, ameriški predsednik Donald Trump je prejšnji teden odredil zamenjavo namestnice svetovalca za nacionalno varnost, sicer Hrvatice Mire Ricardel.

Mira Ricardel | Avtor: Wikipedia Wikipedia
Trump je danes pokomentiral svojo odločitev; glede odpuščene Hrvatice je rekel, da je "talentirana, ne pa tudi preveč diplomatična".

Tiskovna predstavica Bele hiše Sara Sanders je pred tem javnosti sporočila, da bo Ricardelova še naprej podpirala predsednika na svoji novi poziciji v administraciji. Na katero novo funkcijo odhaja, ni komentirala.

Trump je dodal še, da je s svojim kabinetom zadovoljen, da pa vendarle razmišlja o zamenjavah "na treh, štirih ali petih pozicijah".

V laseh z Melanio

Hrvatica Mira Ricardel je pred svojo zamenjavo prišla navzkriž s prvo damo Melanio Trump. Kot je slednja utemeljila, si Ricardelova "več ne zasluži, da bi služila tej Beli hiši".

Po poročanju ameriških medijih naj bi bili v ozadju zahteve prve dame ZDA spori s člani Trumpove družine in tudi obrambnim sekretarjem Jimom Mattisom. Prav tako naj bi prišlo do nesoglasij na turneji ameriške prve dame po Afriki prejšnji mesec.

58-letna Mira Ricardel je sicer hrvaškega porekla; rojena je bila kot Mira Radielović. Njen oče je bil Hrvat iz Bosne in Hercegovine, ki je potem, ko je preživel tragedijo v Pliberku po koncu druge svetovne vojne, emigriral v ZDA. Po več visokih položajih v obrambnem ministrstvu jo je John Bolton letos imenoval za svojo namestnico, je poročala STA.

Melania Trump Svet Hrvatica v laseh z Melanio, Trump jo bo zamenjal

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • kapibara 11:48 20.november 2018.

    Trump, ni ti potrebno razlagat, za kaj kaj narediš.. GO GO GO Trump :-)

  • dragec 11:13 20.november 2018.

    Ko jebe hrvatice

  • Avatar Sandralita
    Sandralita 23:59 19.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top