Trump povedal, kaj mu je obljubil Kim Jong Un

Foto: Profimedia
Ameriški predsednik je prepričan, da bodo Severnokorejci spoštovali dogovor.
Oglej si celoten članek

Svet je v petek presenetila novica, da se ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski predsednik Kim Jong Un nameravata še pred poletjem sestati. Do srečanja naj bi prišlo do maja letos, ni pa še znano kje. 

Odločitev je veliko presenečenje. Trump je danes v tvitu pojasnil, kaj so mu obljubili predstavniki severnokorejskega režima. "Severna Koreja od 28. novembra 2017 ni izvedla raketnega preizkusa. Obljubili so, da tega ne bodo storili v času do našega srečanja. Verjamem, da bodo spoštovali ta dogovor," je tvitnil predsednik ZDA. 

Trump je pred tem, prav tako v tvitu, dejal, da se dogovarjajo s Severno Korejo. Če bo dogovor potrjen, napoveduje, da bo prinesel veliko dobrega za cel svet. 

O srečanju s severnokorejskim voditeljem se je na dolgo in široko pogovarjal z najvišjimi predstavniki Kitajske in Japonske. Oba voditelja sta pozdravila napredek v odnosu med ZDA in Severno Korejo. 

Če bo do srečanja med Trumpom in Kimom res prišlo, bo to prvo takšno srečanje v zgodovini med ameriškim in severno-korejskim predsednikom torej med državama, ki sta formalno še vedno v vojni, ker se je korejska vojna od leta 1950 do leta 1953 le s premirjem in črto premierja še vedno varujejo ameriški vojaki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.