Svet
2441 ogledov

Trump povedal, kaj mu je obljubil Kim Jong Un

Donald Trump
Ameriški predsednik je prepričan, da bodo Severnokorejci spoštovali dogovor.

Svet je v petek presenetila novica, da se ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski predsednik Kim Jong Un nameravata še pred poletjem sestati. Do srečanja naj bi prišlo do maja letos, ni pa še znano kje. 

Odločitev je veliko presenečenje. Trump je danes v tvitu pojasnil, kaj so mu obljubili predstavniki severnokorejskega režima. "Severna Koreja od 28. novembra 2017 ni izvedla raketnega preizkusa. Obljubili so, da tega ne bodo storili v času do našega srečanja. Verjamem, da bodo spoštovali ta dogovor," je tvitnil predsednik ZDA. 

Trump je pred tem, prav tako v tvitu, dejal, da se dogovarjajo s Severno Korejo. Če bo dogovor potrjen, napoveduje, da bo prinesel veliko dobrega za cel svet. 

O srečanju s severnokorejskim voditeljem se je na dolgo in široko pogovarjal z najvišjimi predstavniki Kitajske in Japonske. Oba voditelja sta pozdravila napredek v odnosu med ZDA in Severno Korejo. 

Če bo do srečanja med Trumpom in Kimom res prišlo, bo to prvo takšno srečanje v zgodovini med ameriškim in severno-korejskim predsednikom torej med državama, ki sta formalno še vedno v vojni, ker se je korejska vojna od leta 1950 do leta 1953 le s premirjem in črto premierja še vedno varujejo ameriški vojaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.