Trump tokrat brutalno nad zdravnike

Foto: Epa
Foto: Epa
Trump je zatrdil, da zdravniki dobijo 2 tisoč dolarjev več, če kot vzrok smrti navedejo covid-19.
Oglej si celoten članek

Ob koncu kampanje, ki jo je zaznamovala pandemija covida-19, je aktualni predsednik ZDA Donald Trump med obiskom Michigana izkoristil čas za blatenje ameriških zdravnikov, ki skrbijo za številne bolnike, ki jih je v bolnišnicah vse več. Dejal je, da zdravniki "dobijo več denarja, če nekdo umre zaradi covida-19," poroča CNN. 

ZDA je sicer zabeležila nov svetovni rekord dnevnih okužb s covidom-19, 17 zveznih držav pa je doseglo rekord v številu hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. 

"Naši zdravniki so zelo pametni ljudje. Zato pravijo, da vsi umrejo zaradi covida," je dejal Trump. Dodal je, da zdravniki iz drugih držav kot vzrok smrti navajajo druge bolezni, medtem ko ameriški zdravniki vedno izberejo koronavirus.

"Zdaj bodo rekli: 'Oh, to, kar je rekel, je strašno', ampak to je res. To jim prinese približno 2000 dolarjev več," je dejal. Trump je s to izjavo razjezil svojega protikandidata Josepha Bidena, ki je Trumpa okrcal zaradi izrečenih besed: "Zdravniki in medicinske sestre vsak dan hodijo v službo, da rešujejo življenja. Opravljajo svoje delo. Donald Trump bi jih moral nehati napadati in opravljati svoje delo ."

dezurni@zurnal24.si

Nagovor prve dame S to izjavo je Melanija sprožila val smeha video Trump z objavo celotnega intervjuja pljunil v lastno skledo, trdi Obama

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 08:41 2. November 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na …

  • 09:58 1. November 2020.

    Bravo, nekdo ima še jajca, da covid fašistom pove kar jim gre.

  • 02:38 1. November 2020.

    Po moje se je zlagal. Jaz sem nekje slišal da so dobivali po 2000 milijonov dolarjev več in sem prepričan, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.