Svet
3291 ogledov

Trump tokrat brutalno nad zdravnike

Donald Trump Epa
Trump je zatrdil, da zdravniki dobijo 2 tisoč dolarjev več, če kot vzrok smrti navedejo covid-19.

Ob koncu kampanje, ki jo je zaznamovala pandemija covida-19, je aktualni predsednik ZDA Donald Trump med obiskom Michigana izkoristil čas za blatenje ameriških zdravnikov, ki skrbijo za številne bolnike, ki jih je v bolnišnicah vse več. Dejal je, da zdravniki "dobijo več denarja, če nekdo umre zaradi covida-19," poroča CNN. 

ZDA je sicer zabeležila nov svetovni rekord dnevnih okužb s covidom-19, 17 zveznih držav pa je doseglo rekord v številu hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. 

"Naši zdravniki so zelo pametni ljudje. Zato pravijo, da vsi umrejo zaradi covida," je dejal Trump. Dodal je, da zdravniki iz drugih držav kot vzrok smrti navajajo druge bolezni, medtem ko ameriški zdravniki vedno izberejo koronavirus.

"Zdaj bodo rekli: 'Oh, to, kar je rekel, je strašno', ampak to je res. To jim prinese približno 2000 dolarjev več," je dejal. Trump je s to izjavo razjezil svojega protikandidata Josepha Bidena, ki je Trumpa okrcal zaradi izrečenih besed: "Zdravniki in medicinske sestre vsak dan hodijo v službo, da rešujejo življenja. Opravljajo svoje delo. Donald Trump bi jih moral nehati napadati in opravljati svoje delo ."

dezurni@zurnal24.si

Melania Trump Nagovor prve dame Svet S to izjavo je Melanija sprožila val smeha Barack Obama video Svet Trump z objavo celotnega intervjuja pljunil v lastno skledo, trdi Obama
 
Komentarjev 9
 • Avatar Sarah_Amies
  Sarah_Amies 08:41 02.november 2020.

  Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na plač0 znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem ..... >>>>>>>>>> www.DouCash.Com

 • lulibuc 09:58 01.november 2020.

  Bravo, nekdo ima še jajca, da covid fašistom pove kar jim gre.

 • blayo 02:38 01.november 2020.

  Po moje se je zlagal. Jaz sem nekje slišal da so dobivali po 2000 milijonov dolarjev več in sem prepričan, da je to prava resnica.

Sorodne novice