Trump: Za smrti je kriv tudi Obama

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bela hiša je objavila izjavo predsednika Donalda Trumpa, v kateri je izpostavil, da je včerajšnji napad s kemičnim orožjem v Siriji med drugim posledica napačnih odločitev Obamine administracije.
Oglej si celoten članek

"Predsednik Barack Obama je leta 2012 napovedal, da bo vzpostavil 'rdečo linijo' proti uporabi kemičnega orožja. Storil ni nič," je kritičen Donald Trump.  Na tiskovni konferenci po srečanju z jordanskim kraljem Abdulahom II. je Trump obsodil napad, ki "se ne sme tolerirati". Napad je po njegovih besedah spremenil njegov pogled na Sirijo in Asada. Trump je na vprašanje, kako se bodo ZDA odzvale, odgovoril, da bomo to videli. S tem ni izključil možnosti uporabe vojaške sile v Siriji. 

Bela hiša je sicer včerajšnji kemični napad na sirsko mesto Kan Šejkun označila za "graje vrednega" in "nesprejemljivega", za napad pa so obtožili režim sirskega predsednika Bašarja al Asada. Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je dejal, da so "zelo razburjenemu" predsedniku Donaldu Trumpu natančno pojasnili okoliščine napada in predlagali, da bi bilo za Sirce najbolje, da Asad ne bi več vodil države.

"Današnji kemični napad v Siriji proti nedolžnim ljudem, tudi ženskam in otrokom, je graje vreden," je dejal Spicer in dodal, da je administracija "prepričana" v svoji presoji, da je zanj kriv Asad. Spicer ni želel pojasniti, kako bodo ZDA ukrepale.

Foto: EPA Napad s kemijskim orožjem, Sirija

Število mrtvih še višje

Po zadnjih podatkih je v včerajšnjem napadu umrlo najmanj 100 ljudi, vsaj 400 jih je utrpelo poškodbe po napadu s kemičnim orožjem v sirski pokrajini Idlib, ki je pod uporavo upornikov.

Končno število mrtvih bo gotovo še višje, izpostavljajo zdravstvene organizacije v Siriji.

Sirska vojska je zanikala uporabo kemičnega orožja v napadu, so sporočili preko sirske tiskovne agencije Sana. Ponovno so ponovili, da še nikoli niso uporabili kemičnega orožja.

Foto: EPA Napad s kemijskim orožjem, Sirija

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:44 5. April 2017.

    Trump ima prav in "bele čelade" so isto teroristi propagandisti, ki s svojimi fake news in video prispevki, delajo proti …

  • 12:37 5. April 2017.

    Ker ne bi bili potem ničesar več ne bi bilo tudi 2 milijona sirskuh beguncev in migrantov v Evropo,. Če …

  • 11:26 5. April 2017.

    :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.