Svet
45 ogledov

Trump: Za smrti je kriv tudi Obama

Napad s kemičnim orožjem, Sirija Profimedias
Bela hiša je objavila izjavo predsednika Donalda Trumpa, v kateri je izpostavil, da je včerajšnji napad s kemičnim orožjem v Siriji med drugim posledica napačnih odločitev Obamine administracije.

"Predsednik Barack Obama je leta 2012 napovedal, da bo vzpostavil 'rdečo linijo' proti uporabi kemičnega orožja. Storil ni nič," je kritičen Donald Trump.  Na tiskovni konferenci po srečanju z jordanskim kraljem Abdulahom II. je Trump obsodil napad, ki "se ne sme tolerirati". Napad je po njegovih besedah spremenil njegov pogled na Sirijo in Asada. Trump je na vprašanje, kako se bodo ZDA odzvale, odgovoril, da bomo to videli. S tem ni izključil možnosti uporabe vojaške sile v Siriji. 

Bela hiša je sicer včerajšnji kemični napad na sirsko mesto Kan Šejkun označila za "graje vrednega" in "nesprejemljivega", za napad pa so obtožili režim sirskega predsednika Bašarja al Asada. Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je dejal, da so "zelo razburjenemu" predsedniku Donaldu Trumpu natančno pojasnili okoliščine napada in predlagali, da bi bilo za Sirce najbolje, da Asad ne bi več vodil države.

"Današnji kemični napad v Siriji proti nedolžnim ljudem, tudi ženskam in otrokom, je graje vreden," je dejal Spicer in dodal, da je administracija "prepričana" v svoji presoji, da je zanj kriv Asad. Spicer ni želel pojasniti, kako bodo ZDA ukrepale.

Napad s kemijskim orožjem, Sirija | Avtor: EPA EPA

Število mrtvih še višje

Po zadnjih podatkih je v včerajšnjem napadu umrlo najmanj 100 ljudi, vsaj 400 jih je utrpelo poškodbe po napadu s kemičnim orožjem v sirski pokrajini Idlib, ki je pod uporavo upornikov.

Končno število mrtvih bo gotovo še višje, izpostavljajo zdravstvene organizacije v Siriji.

Sirska vojska je zanikala uporabo kemičnega orožja v napadu, so sporočili preko sirske tiskovne agencije Sana. Ponovno so ponovili, da še nikoli niso uporabili kemičnega orožja.

Napad s kemijskim orožjem, Sirija | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jozicamurn 15:44 05.april 2017.

    Trump ima prav in "bele čelade" so isto teroristi propagandisti, ki s svojimi fake news in video prispevki, delajo proti Rusom in Sirijcem ter v korist nesramne biznis globalistične politike ZDA (še iz časa debilnega Obame) in v korist Savdijske ...prikaži več Arabije in isisa. Na koncu so te bele čelade (white helmets) pridobili pod Obamo še Nobelovo nagrado in tukaj vidite kakšen gnoj je bil ta rojeni Afričan s potnim listom iz Afrike, ki napada našo prvo damo Melanio. Po zakonih ZDA Obama ne bi mogel niti biti predsednik, prav to kar govorijo te retardirani soroševi liberalci očitajo drugim.

  • Tupamaros 12:37 05.april 2017.

    Ker ne bi bili potem ničesar več ne bi bilo tudi 2 milijona sirskuh beguncev in migrantov v Evropo,. Če bi še obstajala.

  • Thomy 11:26 05.april 2017.

    :-)